Kepez atıklara savaş açtı!

Kepez Belediyesi, Türkiye Çevre Ajansı’ndan aldığı hibe desteği ile ilçedeki güneş enerjili atık getirme merkezi sayısını 58’e çıkardı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Kepez Belediyesi çevreci çalışmalarını sürdürüyor.
Güneş Enerjili Atık Getirme Merkezleri
Sıfır Atık Projesi kapsamında ilçenin dört bir yanına güneş enerjili ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ yerleştirildi. Kepez Belediyesi, 26 adet olan ilçedeki güneş enerjili atık getirme merkezi sayısını 58’e çıkardı.
Hibe Destekli Çalışma
Türkiye Çevre Ajansından alınan hibe desteği ile belediyeye mali yük getirmeden 32 adet daha mobil atık merkezi ilçeye kazandırıldı.
Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm
Mobil atık getirme merkezlerinde kağıt karton, plastik, metal, bitkisel atık yağ, elektrik ve elektronik atık, pil atığı ve cam atığı yerinde ayrıştırılıyor. Vatandaşlar Mobil atık getirme merkezi ile diğer atık kumbaralarının hangi noktalarda bulunduğunu da Kepez Belediyesi’nin web sitesinden ulaşabilirler.
Kaynak:Kepez Belediyesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.