Antalya'da yaşayan İranlı sanatçı Mahrokh Fouladian, 120 resminin bulunduğu kayıp çantasını 'sessiz kahraman' olarak nitelendirdiği kişiler sayesinde buldu.

Fouladian, “Eserlerimin hepsi çantadaydı, sadece ıslanmışlardı. Gerçekten inanılmaz bir olay. Yaşlı bir çift bulmuş, cami kenarında. Geçtiğimiz gün aradılar, bana ulaştılar" şeklinde konuştu.

İranlı Komşuları Sayesinde Ressama Ulaştılar
Çantayı bulan çiftin, İranlı komşusu sayesinde kendisine ulaştıklarını altaran Mahrokh Fouladian, “Yaşlı çift karakola gitmek istememiş, kimseye de güvenememiş. Olayı duyan İranlı komşuları, yaşlı çifte 'İranlı bir kız resimlerini kaybetti' diyerek benim paylaşımlarımı göstermiş. Çift, numarama ulaşmak istemiş. Daha sonra bir arkadaşıma ulaşmışlar, o da beni aradı ve kayıp resim çantamın bulunduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

"Bütün Resimlerim Gülüyordu"
Fouladian, eserlerine kavuştuğu anı 'tarif edilemez bir mutluluk' olarak adlandırarak, “Çok mutlu oldum, gerçekten tarif edilemez bir mutluluktu. Gittim, çantamı aldım ve teşekkür ettim onlara. Dosya çantamı açtım, bütün resimlerim gülüyordu. Sanki bana 'Biz geldik. Hadi bakalım, inanmak istediğin sese inan. Sen seslendin ona, o da seni duydu' dediler" dedi.
