Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi ve Akdeniz açıklarında meydana gelen iki ayrı depremin verilerini paylaştı. Sabahın erken saatlerinde kaydedilen sarsıntıların arasında sadece 21 dakika olması dikkat çekti.
Günün ilk sarsıntısı Ege Denizi açılarında kaydedildi. Saatler 07:34'ü gösterdiğinde Ege Denizi sarsıldı. AFAD verilerine göre 4.0 (Mw) büyüklüğündeki deprem, yerin 26.66 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
21 Dakika Sonra Akdeniz Sallandı
Bu sarsıntıdan sonra, ibreler Akdeniz'e döndü. Saat 07:55'te, ilk depremden tam 21 dakika sonra, bu kez Akdeniz açıklarında 3.5 (Ml) büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Bu ikinci sarsıntının derinliği ise yüzeye çok daha yakın olarak, 5.96 kilometre şeklinde ölçüldü.
Her iki sarsıntının da deniz yüzeyinde gerçekleşmesi ve büyüklüklerinin orta seviyede olması nedeniyle, şu an için herhangi bir olumsuz ihbarın ulaşmadığı belirtildi.
Özgür Özel CAO toplantısı sonrası konuştu: Bu yürüyüşü durduramazlar
Deprem Tahmini İddiaları İçin Kandilli’den Net Açıklama
ADSO’dan "Bebek Efsanesi": Türk Müziğinin Dev Eseri Yorumlandı