İbradı’da İncir Bahçeleri Yeni Sezona Hazırlanıyor

Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Ürünlü Mahallesi'nde üreticiler, bu yıl yüksek rekolte hedefiyle incir bahçelerinde sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Hasadın ise ağustos ayında başlaması bekleniyor.
İbradı’da İncir Bahçeleri Yeni Sezona Hazırlanıyor

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı 800 rakımlı Ürünlü Mahallesi’nde incir üreticileri yeni sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Siyah ve beyaz incir bahçelerinde hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele kapsamında son bakımlar yapılıyor. Bahçelerde budama, gübreleme ve ilaçlama işlemleri titizlikle tamamlanıyor.

Bu Yıl Umutlar Yüksek

Geçtiğimiz yıl yapılan sert budama işlemleri nedeniyle rekoltede düşüş yaşandığını belirten üreticiler, bu yıl ağaçların daha sağlıklı geliştiğini ve meyve veriminin yüksek olmasını beklediklerini ifade etti. Hasat döneminin ağustos ayında başlayacağı öğrenilirken, ilekleme çalışmaları ise haziran ayı boyunca gerçekleştirilecek.

İbradı’da İncir Bahçeleri Yeni Sezona Hazırlanıyor-1

“Biz Kesinlikle Kimyasal Gübre Vermiyoruz”

Ürünlü Mahallesi’nde uzun yıllardır incir yetiştiriciliği yapan üretici Mesut Şanlı, sezon hazırlıklarının önemine dikkat çekti. Şanlı, "Hasat sezonu yapılan bakım ve gübreleme çok önemlidir. İncir bahçelerinde toprağı güzel işleyerek toprağın havalanması sağlamak zorundasınız. Bahçeyi yabancı otlardan arındırmak ve hasada hazırlamaktır. İncir bahçelerini sonbaharda ve ilkbaharda en az iki kez sürüyoruz. Bahçeye bakmazsan iyi ürün alamazsın. Emekleriniz boşuna gider. Biz kesinlikle kimyasal gübre vermiyoruz. Ağaçlara kış ayında yanmış hayvan gübresi veriyoruz" dedi.

"Hasat Zamanı Ağustos Ayı"

Mesut Şanlı, "Her geçen yıl daha kaliteli ve büyük incir yetiştiriyoruz. Daha fazla incir rekoltesi elde etmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Geçen yıl ağaçları sert budamadan dolayı rekoltede düşüş oldu. Bu yıl ürünün geçen yıla göre daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Askı zamanı geliyor. Önümüzdeki ay askılarını asacağız. Ağustos ayı içerisinde ise beyaz incir ile hasada başlayacağız. Ağustos ayının ortalarında ise Bursa siyah incir hasadına geçeceğiz. Bu yıl yağmurlarında iyi gitmesi ile ağaçlar gayet iyi. Geçen yıla göre bu yıl yine rekolte bekliyoruz. Köyümüzde yaklaşık 8-10 bin civarında yerli incir ağacı, 2-3 bin civarında ise Bursa siyah incir bulunmaktadır. Her geçen yıl incir yetiştiriciliği artmaktadır" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.