Haziran Ayında Hangi Balıklar Yenir? FoodFest Antalya Önerdi

FoodFest Antalya, mevsiminde tüketilen balıkların hem lezzet hem de sağlık açısından önemine dikkat çekerek, Haziran ayında tüketilmesi önerilen taze balıkları paylaştı.
Haziran Ayında Hangi Balıklar Yenir? FoodFest Antalya Önerdi

FoodFest Antalya, mevsiminde tüketilen balıkların hem lezzet hem de sağlık açısından önemine dikkat çekerek, Haziran ayında tüketilmesi önerilen taze balıkları paylaştı.

FoodFest Antalya: “Mevsiminde Doğal Lezzetlerle Buluşun”

Antalya’nın uluslararası gastronomi festivali FoodFest Antalya, Haziran ayına özel sağlıklı beslenme önerisinde bulundu. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Mevsiminde doğal lezzetlerle buluşun! Haziran ayının taze balıkları, sağlığınız için önemli besin değerleri sunar ve sofralarınıza eşsiz bir lezzet katar” ifadelerine yer verildi.

Haziran Ayının Taze ve Besleyici Balıkları

FoodFest Antalya’nın paylaştığı infografikte, Haziran ayında tüketilmesi tavsiye edilen balıklar arasında orkinos, sardalya, mersin balığı, çipura, kaya balığı, mercan ve levrek yer alıyor. Bu balıkların mevsiminde tüketildiğinde daha yüksek besin değerine sahip olduğu, tazelik ve lezzet açısından sofralara katkı sunduğu belirtildi.

Balık Tüketiminde Mevsimsellik Vurgusu

Uzmanlar, balıkların doğru mevsimde avlanmasının hem sürdürülebilir balıkçılık hem de insan sağlığı için büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor. Haziran ayı, özellikle yağ oranı ve protein değeri yüksek, omega-3 bakımından zengin bu balıklar için en ideal zaman dilimlerinden biri.

Kaynak:Hatice Akkılıç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.