Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alan rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, açığa alınan SGK Antalya İl Müdürü Mehmet Tanrıöver ile kurumda görevli özel kalem personeli R.B. gözaltına alındı.

Müfettiş raporu sonrası soruşturma başlatıldı
Mehmet Tanrıöver’in görevden uzaklaştırılmasının ardından SGK Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bakanlık müfettişleri kurum bünyesinde geniş çaplı inceleme başlattı. Müfettişlerin haftalar süren çalışmasında geriye dönük evraklar, ihale süreçleri ve çeşitli idari işlemler detaylı şekilde incelendi. Hazırlanan raporda yer alan usulsüzlük iddiaları ve somut bulguların adli mercilere iletilmesi üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi soruşturma süreci başlatıldı.
Jandarmadan sabah baskını
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sabahın erken saatlerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda görevden uzaklaştırılan eski SGK Antalya İl Müdürü Mehmet Tanrıöver ile SGK İl Müdürlüğü Özel Kalem biriminde görev yaptığı öğrenilen R.B. gözaltına alındı. Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere jandarma birimlerine götürüldüğü öğrenildi.
200 bin euroluk rüşvet iddiası gündem olmuştu
Antalya SGK’daki rüşvet iddiaları geçtiğimiz günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. İddiaya göre yabancı uyruklu bir iş insanının SGK’ya yaklaşık 100 milyon TL’lik icra borcu bulunuyordu. Söz konusu borcun silinmesi karşılığında, AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın danışmanının kardeşi olduğu öne sürülen bir kişinin iş insanından 200 bin euro talep ettiği iddia edilmişti. İddialar arasında bir avukat ile SGK Antalya İl Müdürlüğü’nde görev yapan bir il müdür yardımcısının da rüşvet ağı içerisinde yer aldığı öne sürülmüştü. İddialar sonrası İl Müdürü Mehmet Tanrıöver, teftiş için müfettiş talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine müfettişler, Müdürlükte inceleme başlattı. İncelemelerin başlamasıyla Antalya İl Sosyal Güvenlik Müdürü Mehmet Tanrıöver açığa alınmıştı.