Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalyaspor’dan Red Soldiers Açıklaması

Antalyaspor’dan Red Soldiers Açıklaması

Antalyaspor, 2025-2026 sezonunun ilk haftasında Corendon Airlines Park’ta oynanan ve galibiyetle sonuçlanan Kasımpaşa maçında, Red Soldiers taraftar grubunun tribünde yer alamaması nedeniyle bir açıklama yaptı.

Antalyaspor, 2025-2026 sezonunun ilk haftasında Corendon Airlines Park’ta oynanan ve galibiyetle sonuçlanan Kasımpaşa maçında, Red Soldiers taraftar grubunun tribünde yer alamaması nedeniyle bir açıklama yaptı.

KAYNAK: Buse Yeşil
Antalyaspor’dan Red Soldiers Açıklaması

Antalyaspor, 2025-2026 sezonunun ilk haftasında Corendon Airlines Park’ta oynanan ve galibiyetle sonuçlanan Kasımpaşa maçında, Red Soldiers taraftar grubunun tribünde yer alamaması nedeniyle bir açıklama yaptı.

“Galibiyetimizi Omuz Omuza Kutlayamadık”

Kulüpten yapılan açıklamada, geçtiğimiz sezonun son maçı olan Trabzonspor karşılaşması sonrası elektronik biletleri 1 maç bloke edilen Red Soldiers grubunun ve aynı durumdaki diğer taraftarların Kasımpaşa maçına giremediği belirtilerek “Gönül isterdi ki bu zaferimizi tüm taraftarlarımızla omuz omuza, gönül gönüle kutlayalım. Ancak Corendon Airlines Park Güney Kale Arkası tribünümüzde yer alan, *geçtiğimiz sezonun son maçı olan Trabzonspor müsabakası sonrası elektronik biletleri 1 maç bloke edilen* Red Soldiers taraftar grubumuzun ve aynı sorunu yaşayan diğer taraftarlarımızın maça girememesi ve yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle maalesef bu gerçekleşemedi.” ifadelerine yer verildi.

6222 Sayılı Kanun ve TFF Talimatları Hatırlatıldı

Açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın valilikler aracılığıyla ilettiği kararlar ve 6222 sayılı kanun gereği biletsiz veya ceza almış taraftarların stada girişinin kesinlikle yasak olduğu hatırlatılarak "2025-2026 Futbol Sezonu öncesinde İçişleri Bakanlığımızın Valiliklerimiz aracılığı ile İl Spor Güvenlik Kurulu toplantılarında kulüplere tebliğ edilen 6222 Sayılı Kanun ve TFF talimatlarına göre; biletsiz ve ceza almış olan taraftarların stada girişleri kesinlikle yasaktır. Bu durum medyada defalarca haber halinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Özellikle Kasımpaşa maçında tribünlerimizin coşkulu olması ve taraftarlarımızın mağduriyet yaşamaması için gerek maç öncesi gerekse maç sırasında yönetim kurulu olarak ilgili mercilerle görüşmeler yapılmış, girişlerin sorunsuz olması adına büyük gayret gösterilmiş ama neticesinde olumlu sonuç alınamamıştır. Başta Red Soldiers taraftar grubumuz olmak üzere bir çok taraftarımızın tribünlerimizde yer alamadığı ve takımımıza gerekli desteği veremediği gibi galibiyet sevincimize de ortak olamaması bizleri ziyadesi ile üzmüştür." denildi.

“Mağduriyetler Tekrar Yaşanmasın”

Yönetim kurulu, başta Red Soldiers olmak üzere birçok taraftarın tribünde yer alamamasından duyulan üzüntüyü dile getirerek, bundan sonraki maçlarda hiçbir taraftarın mağduriyet yaşamaması için gerekli girişimlerin titizlikle yürütüleceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verildi: "Bu haftadan itibaren yönetim kurulumuz olarak hiç bir taraftarımızın mağduriyet yaşamaması adına tüm girişimlerin titizlikle yürütüleceğinden hiç kimse şüphe duymamalıdır."

Taraftarlara Çağrı

Kulüp, taraftarlardan devletin aldığı kesin ve net kararlara uymalarını isteyerek, “Hem kendilerinin hem de kulübümüzün zarar görmemesi adına koşulsuz riayet etmeleri önemlidir” mesajını verdi. Açıklama, “Bir sonraki iç saha maçımızda daha güçlü bir şekilde bir arada olabilmek dileğiyle” ifadeleriyle sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız