Fırına Dönen Antalya'da Döner Ustalarının İşi Daha da Zor!

Hava sıcaklığı 40 dereceyi bulan Antalya'da döner ustalarının işi daha da zor! Ocak ve ızgaranın önünde ateşle sınav veren dönerciler hava sıcaklığıyla da boğuşuyor. Üstelik sıcaklık nedeniyle çırak bile bulamıyorlar.
Fırına Dönen Antalya'da Döner Ustalarının İşi Daha da Zor!

Antalya'da sıcaklıklar uzun süredir mevsim normalleri üzerinde seyrediyor. Geçtiğimiz hafta 46,1 derece ile sıcaklık rekoru kırılan Antalya'da döner ustaları hem hava sıcaklığı hem de ocak ateşiyle mücadele ediyor.

Kavurucu sıcağa rağmen ocak ve ızgara ateşi önünde işlerini sürdürmeye çalışan döner ustaları, sıcaklığın etkisiyle çırak bulmakta da zorlandıklarını söylüyor.

Fırına Dönen Antalya'da Döner Ustalarının İşi Daha Da Zor! 2

"80 Dereceye Yakın Ortamda Çalışıyoruz"

6 yıldır döner ustalığı yaptığını belirten Yunus Emre Keskin, Antalya'da bu işi yapmanın ekstra sabır ve dayanıklılık gerektirdiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yazın sıcağı zaten başlı başına zorlayıcı. Üstüne bir de ocağın ve ızgaranın sıcaklığı ekleniyor. Biz aslında 80 dereceye yakın bir ortamda çalışıyoruz. Sürekli ter içindeyiz. Günde üç defa tişört değiştiriyoruz. Mecburen dayanmak zorundayız."

Hem Sıcakta Hem Ayakta!

Dönerciliğin yaz aylarında ağır bir meslek haline geldiğine dikkat çeken Keskin, "Her işin bir zorluğu var ama bizimki hem sıcak hem de sürekli ayakta yapılan bir iş. Yazın sıcağında, özellikle Antalya gibi bir yerde, bu işi sürdürmek gerçekten kolay değil. Fakat işimize sahip çıkmak zorundayız. Bu mesleği biz yapmazsak kimse yapmaz" diyerek sözlerini sürdürdü.

Fırına Dönen Antalya'da Döner Ustalarının İşi Daha Da Zor! 3

"Gençler Sıcaklığa Dayanamıyor"

Sıcaklık nedeniyle çırak bulmakta büyük sıkıntı çektiklerini dile getiren Yunus Emre Keskin, "Gençler sıcaklığa dayanamıyor. Yeni biri başlıyor, 2 hafta geçmeden işi bırakıyor. Ateşin başında çalışmak kolay değil. Sıcakta terleyip duruyorsun, insanın bünyesi zor kaldırıyor. O yüzden artık çırak da yetişmiyor. Bu da bizim en büyük sorunumuz. Dönercilik zor olabilir ama bir o kadar da kıymetli bir meslek. Ekmek kapısı. Gençlerin hemen pes etmemesi gerekiyor. Bizim gibi ustalardan öğrenmeleri ve bu mesleği devam ettirmeleri gerekiyor. İşin içinde sabır ve emek var" şeklinde konuştu.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.