Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Emlak Bedellerinde Şok Artış! 15 Kat Yükseldi

Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Emlak Bedellerinde Şok Artış! 15 Kat Yükseldi

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, 2026–2029 döneminde geçerli olacak emlak rayiç bedellerinde görülen yüksek artışa dikkat çekti.

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, 2026–2029 döneminde geçerli olacak emlak rayiç bedellerinde görülen yüksek artışa dikkat çekti.

KAYNAK: Buse Yeşil
Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Emlak Bedellerinde Şok Artış! 15 Kat Yükseldi

Antalya Emlakçılar ve İş Takipçileri Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, 2026–2029 döneminde geçerli olacak emlak rayiç bedellerinde görülen yüksek artışa dikkat çekti. Çağlar, bazı bölgelerde artış oranlarının %500’den başlayarak 5 ila 15 kata kadar çıktığını belirtti.

Yüksek Enflasyon Etkili Oldu

Başkan Çağlar, rayiç bedellerdeki bu artışta yüksek enflasyonun belirleyici rol oynadığını ifade etti. Artan bedellerin, emlak vergisi, tapu harcı, veraset ve intikal vergisi ile noter harçları gibi mali yükümlülükleri doğrudan artıracağını vurguladı.

Kiralarda Yükseliş Bekleniyor

Çağlar, emlak vergilerinin yüksek oranlarda belirlenmesinin mülk sahiplerine ek maliyet getireceğini, bu durumun ise kira bedellerini yükselteceğini söyledi. Çözüm olarak, vergi oranlarının makul seviyelere çekilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlara Önemli Uyarı

İsmail Çağlar, belediyelerde ilan edilen rayiç bedel listelerinin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini hatırlatarak, itiraz hakkının askı tarihinden itibaren 30 gün içinde kullanılabileceğini belirtti. 2025 yılı için son başvuru tarihinin 8 Eylül 2025 olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız