Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 16’ncısı kapılarını aralayan Antalya Kitap Fuarı, kentin yerel kültür elçilerini de okurlarla buluşturdu.
Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 16. Antalya Kitap Fuarı'nda Antalya’nın sokaklarını, insanını ve ortak hafızasını dizelere ya da sayfalara döken yerel yazar ve şairler için özel bir alan tahsis edildi.
Eski Emniyet Müdüründen Yaşanmış Polisiye İtiraflar
Fuarın yerel stantlarında en yoğun ilgiyi çeken isimlerin başında ise uzun yıllar sahada görev yapan eski Antalya İl Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan geldi.
Görev süresi boyunca şahit olduğu çarpıcı olayları, kriz anlarını ve arşivlerde kalan trajikomik anları edebiyatla harmanlayan Arslan, standında okurlarıyla samimi bir köprü kurdu. Meslek hayatının perde arkasını mizahi ve düşündürücü bir üslupla aktaran Feyzullah Arslan, fuarın ilk gününden itibaren imza masasında ziyaretçi akınına uğradı.

Arşivlik Eserler
Feyzullah Arslan’ın kitapseverlerle buluşturduğu ‘Polisin Hatıra Defterinden’, ‘Gül Güldür Düşündür’, ‘Asayiş Berkemal’, ‘İskandinav Ülkeleri Anıları: Danca, Manca ve Bence’, ‘Çocuklar Trafik Kurallarını Öğreniyor’ ve ‘Feyzullah Arslan Tiyatroları’ adlı kitapları talep gördü. Bazı eserlerinin Türkiye Kütüphaneler Genel Müdürlüğü resmi arşivinde de yer alması eserlerin belgesel niteliğini gözler önüne serdi.

Kitap Fuarı 11 Ekim’e Kadar Açık
'Bugünü Oku, Geleceği Yaz' ana temasıyla edebiyat yolculuğunu sürdüren 16. Antalya Kitap Fuarı, 11 Ekim Pazar gününe kadar kapılarını açık tutacak. Ulusal düzeydeki 250 yayınevinin yanı sıra kentin öz değerlerini yaşatan yerel yazarların ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı stantlar, Antalya’nın kültürel mirasını geleceğe taşımak isteyen tüm ziyaretçileri Cam Piramit’te ağırlamaya devam edecek.