Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Elmalı'da Bayındırlılar İsyan Etti: Hayvancılığa GES Darbesi Vurmayın

Elmalı'da Bayındırlılar İsyan Etti: Hayvancılığa GES Darbesi Vurmayın

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Bayındır Köyü’nde yapılmak istenen GES projesi bölge halkını tedirgin ediyor!

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Bayındır Köyü’nde yapılmak istenen GES projesi bölge halkını tedirgin ediyor!

Elmalı'da Bayındırlılar İsyan Etti: Hayvancılığa GES Darbesi Vurmayın

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Meclisi’nde, Antalya'nın Elmalı ilçesisi Bayındır Köyü’nde yapılmak istenen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle ilgili konunun, Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderilmesi görüşülecek. Kuruldan ne sonuç çıkacağı bilinmezken, bölge halkı hayvancılıkla uğraştığını ve alana herhangi bir proje istemedikleri ifade etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ocak Ayı toplantısında Elmalı ilçesi Bayındır Köyü’nde bulunana 187 ada içerisindeki çok sayıda parsele yapılmak istenen GES projesiyle ilgili konuyu Meclis Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na göndermesi bekleniyor. Alanın 1’inci Derece Sit Alanı’ndan 3’üncü Derece Sit alanı statüsüne düşürüldüğü iddia ediliyor. Alanda birçok tarihi ve doğal bölge olduğu ve bu alana GES yapılması planlandığı öğrenilirken, bölge halkı bu iddiadan rahatsız. 

Elmalı'da Bayındırlılar İsyan Etti Hayvancılığa Ges Darbesi Vurmayın 3

Bölge Halkı Projeye Karşı 

Bölge halkına ulaşan Akdeniz Gerçek’e yapılan açıklamada, alanda halkın hayvancılıkla uğraştığını, ve söz konusu parsellerin bazılarının köy halkının olduğu belirtildi. Bahsi geçen çok sayıda parsel içerisinde ki bazı parsellerin, özel bir şirket tarafından satın alındığı bazı parsellerin ise hazine arazisi olarak gözüktüğü alanda, köy halkının da parselleri bulunuyor. Alana yapılması planlanan GES projesine karşı olduklarını belirten bölge halkı Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan çıkacak sonucu bekliyor. Alanın doğal tarihi ve kültürel yapısının bozulmasını istemediklerini belirten köy halkı kuruldan hayvancılığı, doğayı ve tarihi koruyacak bir karar vermesini talep etti. 

Elmalı'da Bayındırlılar İsyan Etti Hayvancılığa Ges Darbesi Vurmayın 2

Kurul Tarafından İncelenecek 

Söz konusu alanda bulunan 187 ada 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 parsellerin 362 bin 700 metrekare büyüklüğünde olduğu belirtilirken alanın koruma amaçlı 5 binlik tadilat talebiyle ilgili devlet kurumlarından da görüş alındığı raporda görüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan alınan bilgiye göre, konuyu kurula gönderecekleri ve gerekli incelemelerin kurul tarafından yapılacağı ifade edildi.

Elmalı'da Bayındırlılar İsyan Etti Hayvancılığa Ges Darbesi Vurmayın 4

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız