Dünyanın En İyi Turizm Köyü Ormana’da Kadınlar Sahaya Çıktı

Dünyanın en iyi turizm köyü seçilen İbradı'nın Ormana Mahallesi'nde 50 yaş üzeri kadınlar futbol sahasına çıktı. Sporun yaşı olmadığını gösteren kadınlar, renkli görüntülere sahne olan turnuvada dostluk ve dayanışma mesajları verdi.
Dünyanın En İyi Turizm Köyü Ormana’da Kadınlar Sahaya Çıktı

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı, tarihi düğmeli evleriyle ünlü ve 2024 yılında Dünya Turizm Örgütü tarafından “Dünyanın En İyi Turizm Köyü” seçilen Ormana Mahallesi, bu kez sporla gündemde. Toroslar’ın zirvesindeki bu eşsiz köyde 50 yaş üstü kadınlar, düzenlenen futbol maçıyla hem spora dikkat çekti hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İbradı Ormana Spor Köyü Tesisleri’nde oynanan karşılaşmada Ormanalı kadınlardan oluşan iki takım sahaya çıktı. Mavi takım, sarı takımı 6-1 mağlup ederek turnuvanın şampiyonu oldu. Şampiyonlara Antalya ASKF tarafından özel olarak hazırlanan kupa takdim edildi.

Dünyanın En İyi Turizm Köyü Ormana’da Kadınlar Sahaya Çıktı

‘Anneanneler Sahada, Gurur Duydum’

Maçı izleyen Antalyaspor Scout Şefi Mustafa Öğüt, gördüğü manzaradan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Geçmişte Antalyaspor Kadın Futbol Takımı'nı Türkiye şampiyonluğuna taşıdığını belirten Öğüt, “Ormana Spor Köyü’ne geldiğimde kadınların futbol oynadığını görünce gururlandım. Annelerin, anneannelerin sahada olması çok sevindirici. Dilerim İbradı Kadın Futbol Takımı olarak onları daha büyük sahalarda görürüz” dedi.

Dünyanın En İyi Turizm Köyün’de Kadınlar Sahada (3)

‘Mahalle Aralarında Futbol Oynadık, Bugün Sahadayız’

Sarı takım oyuncusu 50 yaşındaki İpek Gökçe, yıllarca İstanbul’da çalıştıktan sonra emekli olup Ormana’ya yerleştiğini belirtti. Gökçe, “Çocukken Fatih’te erkek-kız hep birlikte sokakta futbol oynardık. Uzun yıllar sonra sahaya çıkmak çok heyecan verici. Sporun yaşı yok. Tüm kadınlara spora başlamalarını öneriyorum” dedi.

‘Anneanneler, Babaanneler Sahada’

Mavi takım oyuncusu 55 yaşındaki Gülcan Gül ise İstanbul’dan Ormana’ya dönüş yaptığını anlattı. Ormana’da seramik atölyesi açtığını ve kadınlarla birlikte etkinlikler düzenlediklerini belirten Gül, “Futbolun ne yaşı, ne cinsiyeti var. Sahada anneaneler, babaanneler var ama coşku gençlerden farksız” diye konuştu.

Dünyanın En İyi Turizm Köyün’de Kadınlar Sahada (2)

‘Ormana’da Yaşam Bir Başka’

Mavi takım oyuncularından 52 yaşındaki Sema Bilgen de İstanbul’un yoğunluğundan kaçıp Ormana’ya yerleştiğini ifade etti. Bilgen, “Doğayla iç içeyiz. Eskiden futbol oynamıştım, karate hocalığı yaptım. Şimdi kadın arkadaşlarla futbol oynuyoruz. Burada hasta olanlar bile iyileşiyor. Ormana’da yaşam başka” dedi.

Yöresel sanatçı Aydın Demiroğlu da projede yer aldı. Eşi de takımda futbol oynayan Demiroğlu, “Ormana’yı dünyaya tanıtmak için birçok faaliyet yapıyoruz. Kadın futbol takımı da bunlardan biri” ifadelerini kullandı.

'Sporun Birleştirici Gücüne İnanıyoruz’

Üç torun sahibi 63 yaşındaki Zekiye Bilgin ise İstanbul’dan geldiğini ve Ormana’da yaşamayı tercih ettiğini söyledi. Bilgin, “Kadın grubumuz çok güçlü. Futbol da özel bir yer tutuyor. Spor bizi bir araya getiriyor. Doğduğumuz yeri unutmamak bizim genimizde var” dedi.

Kadın sporcular turnuvayı düzenlemelerindeki amacı şu sözlerle anlattı: “Kadın futbolunu geliştirmek, çocukken futbol fırsatı bulamayanları sahaya taşımak istiyoruz. Ormana’da farklı işlerden kadınlar futbol sayesinde birleşiyor. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz ve turnuvaları artırarak sürdüreceğiz.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.