Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Antalya bölgesi için yaptığı üst üste uyarıların ardından, Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü teyakkuza geçti. Antalya’nın merkezi ve ilçelerde yaşanabilecek sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla geniş kapsamlı bir operasyon başlatan DSİ ekipleri, su tahliyesi ve dere yatağı düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Dev Kadroyla Kesintisiz Müdahale
Yaşanan olumsuzluklara en hızlı şekilde müdahale etmek için DSİ bünyesinde büyük bir ekip görevlendirildi. Sahadaki mevcut güç şu şekilde açıklandı. 80 adet ağır hizmet tipi makinesi, 59 araç ve teknik donanım, 210 uzman çalışan görev aldı.
Konyaaltı Sarısu Deresi’nde Yerinde İnceleme
Çalışmaların en yoğun olduğu noktaların başında gelen Konyaaltı Sarısu Deresi’nde, kurumun üst düzey yönetimi incelemelerde bulundu. DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci ve Bölge Müdürü Özhan Erdanışman, bölgede alınan tedbirleri yerinde denetleyerek çalışmalar hakkında teknik bilgi aldı. Sarısu Deresi’nin debisindeki yükselişi kontrol altında tutmak adına yapılan tahkimat ve temizlik çalışmaları titizlikle incelendi.

Kritik Noktalar Gözetim Altında
Antalya’nın sadece merkezinde değil, tüm ilçelerinde stratejik noktalara konuşlanan DSİ ekipleri, dere yataklarındaki su seviyesini anlık olarak takip ediyor. Tıkanma riski olan köprü altları ve büzlerin temizliğine öncelik veren ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak adına sağanak yağışlar etkisini kaybedene kadar sahada kalmaya devam edecek.
DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, altyapı gücü ve personeliyle Antalya genelinde sel riskine karşı en üst düzey önlemleri uyguluyor.
Serik’te Körpüçay Taştı, Restoranlar ve Tarım Arazileri Suya Gömüldü
Sağanak Yağış Antalya'yı Vurdu! Düden Şelalesi Ziyarete Kapatıldı
Gündoğmuş’u Şiddetli Yağmur Vurdu Yollar Yarıldı, Dereler Taştı