Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen "İhaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve resmi belgede sahtecilik" soruşturması kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Döşemealtı Belediyesi’ne yönelik "Bütümlü Sıcak Asfalt ve Kaldırım" ihalesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, eksik imalat, mükerrer hak ediş ve sahte kantar fişleriyle toplam 125 milyon TL'yi aşan kamu zararı oluşturduğu iddiasıyla operasyon düzenlendi. Soruşturma çerçevesinde 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen isimler arasında eski Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in de bulunduğu belirtildi.
İKİ İHALEDE KAMU ZARARI YAPILDIĞI İDDİA EDİLDİ
Savcılık tarafından soruşturma çerçevesinde yapılan araştırmalarda ilk ihalede hak ediş tarihi itibarıyla 66 milyon 569 bin 626 TL, ikinci ihalede ise 55 milyon 841 bin 50 TL kamu zararının oluştuğu belirlendi. İkinci ihaledeki zarar tutarının güncellenmiş haliyle 125 milyon 392 bin 116 TL'ye ulaştığı kaydedildi.
EŞ ZAMANLI OPERASYON GEÇREKLEŞTİ
Savcılık tarafından 22 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 2 belediye başkan yardımcısı, 8 belediye personeli, 6 yüklenici firma çalışanı ve 5 belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 22 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak bugün eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerden 1 kişinin cezaevinde bulunduğu, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.
Döşemealtı Belediyesi'ne Operasyon! Çok Sayıda Kişi Gözaltına Alındı
AKP'Lİ 2 MECLİS ÜYESİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
22 kişi hakkında gözaltı kararı verilen isimler arasında iddiaya göre birinin Döşemealtı Belediyesi'nde mevcut meclis üyesi AKP’li M.K, diğerinin ise Turgay Genç'in başkanlık yaptığı geçtiğimiz dönemde AKP’den meclis üyeliği yapan B.E olduğu öğrenildi.
DÖRT AY ÖNCE DE OPERASYON YAPILMIŞTI
Soruşturma kapsamında Aralık 2025’te de belediyeye yönelik bir operasyon düzenlenmişti. Mali suçlar iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonun ardından: Murat Çelik, Şaban Ünar, Mehmet Kala, Durali Altun tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerle ilgili işlemler sürüyor.
Operasyona İlişkin Döşemealtı Belediye Başkanı Dal'dan İlk Açıklama