8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer kadın hakları, kadına yönelik şiddet ve kadınların siyasetteki temsiline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arlıer, kadınların toplumsal yaşamın her alanında eşit, özgür ve güvenli bir şekilde var olmasının çağdaş bir toplumun en önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.
"Kadın Cinayetleri Kabul Edilemez"
Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin Türkiye’nin en ciddi toplumsal sorunlarından biri olduğuna işaret eden Arlıer, bu konuda toplumun tüm kesimlerine sorumluluk düştüğünü belirtti. Kadınların yaşam hakkının tartışmaya açık olmadığını vurgulayan Arlıer, Antalya'dan çağrı yaptı ve kadın cinayetlerinin son bulması için hem hukuki düzenlemelerin hem de toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
DEVA Antalya İl Başkanı Özlem Arlıer, “Her gün bir kadının şiddet nedeniyle hayatını kaybettiği bir ülkede gerçek anlamda huzurdan ve adaletten söz edemeyiz. Kadınların korkmadan yaşayabildiği, sokakta, evde ve iş hayatında güvende olduğu bir Türkiye hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

"Kadınlar Siyasette Daha Fazla Yer Almalı"
Kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasının demokrasinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Arlıer, siyasette kadın temsilinin artmasının toplumsal sorunların çözümüne de katkı sağlayacağını dile getirdi.
Özlem Arlıer, kadınların yalnızca seçmen olarak değil, aynı zamanda yönetici ve karar verici olarak da daha fazla sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurguladı.
Arlıer, “Kadınların siyasette aktif rol alması, toplumun ihtiyaçlarının daha doğru anlaşılmasını ve daha kapsayıcı politikaların geliştirilmesini sağlar. Türkiye’de kadınların siyasetteki temsili hâlâ arzu edilen seviyede değildir. Bu tabloyu değiştirmek için hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.
Arlıer'den Eşitlik ve Fırsat Vurgusu
Kadınların eğitimden istihdama, ekonomiden siyasete kadar her alanda eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini ifade eden Arlıer, kadınların güçlenmesinin yalnızca kadınlar için değil, toplumun tamamı için önemli olduğunu belirtti.
Arlıer açıklamasında, kadınların ekonomik hayata daha fazla katılmasının ülkenin kalkınmasına doğrudan katkı sağlayacağını dile getirerek, “Kadınların üretimde, bilimde, sanatta ve siyasette daha görünür olduğu bir toplum daha güçlü, daha adil ve daha demokratik olacaktır” şeklinde konuştu.
"8 Mart Bir Mücadele Günüdür"
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün yalnızca bir kutlama günü olmadığını, aynı zamanda kadınların eşitlik ve hak mücadelesinin sembolü olduğunu ifade eden Özlem Arlıer, bu günün kadınların karşı karşıya kaldığı sorunları hatırlamak ve çözüm üretmek için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.
Antalya İl Başkanı Arlıer, “Kadınların hak ettiği değeri gördüğü, şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Kadınların güçlü olduğu bir toplum, geleceğe daha güvenle bakabilen bir toplumdur” dedi.
Antalya'nın Saniyelerle Yarışan Kadın Ambulans Şoförleri

