Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
31°
Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP Antalya'da Kamacı'dan Sonra Sıra Gündüz'de: "Tek Kadın Başkandım, Korku Salmışız!"

CHP Antalya'da Kamacı'dan Sonra Sıra Gündüz'de: "Tek Kadın Başkandım, Korku Salmışız!"

CHP Antalya'da seçilmiş İl Başkanı Nail Kamacı'nın ardından, seçilmiş Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve yönetimi de görevden alındı. Kararı " butlan yönetiminin kararı " olarak değerlendiren Gündüz, "Antalya'da görevden alınan ilk ve tek kadın ilçe başkanı benim" diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CHP Antalya'da seçilmiş İl Başkanı Nail Kamacı'nın ardından, seçilmiş Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve yönetimi de görevden alındı. Kararı " butlan yönetiminin kararı " olarak değerlendiren Gündüz, "Antalya'da görevden alınan ilk ve tek kadın ilçe başkanı benim" diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

CHP Antalya'da Kamacı'dan Sonra Sıra Gündüz'de: "Tek Kadın Başkandım, Korku Salmışız!"
KAYNAK: Doğa Arı

CHP Parti Meclisi'nin ardından Antalya örgütünde yeni bir görevden alma kararı daha alındı. Daha önce seçilmiş CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı'nın görevden alınmasının ardından bu kez Konyaaltı'nın seçilmiş İlçe Başkanı Demet Gündüz ve ilçe yönetiminin görevine son verildi. Görevden alma kararı, Antalya örgütünde tartışmaları yeniden alevlendirirken, özellikle seçimle göreve gelen bir kadın ilçe başkanının görevden alınması parti tabanında da geniş yankı uyandırdı. Akdeniz Gerçek'e konuşan Demet Gündüz, süreci "butlan yönetiminin aldığı karar" olarak değerlendirirken, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

"Butlan Yönetiminin MYK Kararı Bugün Bize Tebliğ Edildi"

Görevden alma kararının bugün kendilerine resmen bildirildiğini belirten Gündüz, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı:

"Genel Merkez tarafından, daha doğrusu butlan süreci kapsamında MYK kararıyla görevden alındığımız bugün tarafımıza tebliğ edildi. Bizler, örgütümüz, yönetimimiz ve bugüne kadar emek vermiş tüm partililer olarak bu kararı siyasi ve örgütsel açıdan kabul etmiyoruz. Elbette kararın resmen alındığını ve tarafımıza tebliğ edildiğini biliyoruz. Ancak bu durum, mücadelemizi sürdürmemize engel değildir. Çalışmalarımıza ve siyasi mücadelemize aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Dolayısıyla böyle bir kararın alındığı doğrudur; ancak biz bu kararı meşru görmüyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz."

"Kamacı'ndan Sonra Görevden Alınan İlk İlçe Başkanı ve Tek Kadın Başkanım"

Antalya'da seçilmiş İl Başkanı Nail Kamacı'nın ardından görevden alınan ilk ilçe başkanı olduğuna dikkat çeken Gündüz, aynı zamanda görevden alınan tek kadın ilçe başkanı olmasını da vurguladı:

“Antalya'da İl Başkanı'nın ardından görevden alınan ilk ilçe başkanı benim. Aynı zamanda görevden alınan tek kadın ilçe başkanı da benim. Anlaşılan o ki tek kadın ilçe başkanı olarak varlığımız birilerini rahatsız etmiş, korku salmışız. Bu nedenle bizi de görevden aldılar. Yaşanan durum bundan ibarettir.” 

"Doğru Tarafta Durduğumuz İçin İlk Benden Başladılar"

İlçe binasında gün boyunca yoğun bir destek trafiği yaşandığını ifade eden Gündüz, yaşanan süreci siyasi bir mücadele olarak değerlendirdi:

"Destek için gelenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Biz, tarihin doğru tarafında durduğumuza inanıyoruz. Antalya'nın 19 ilçesi içinde bu konuda tavır koyan ilçe başkanlarından biriydim. Anlaşılan en çok hedef alınan da ben oldum. Bu nedenle sürece ilk benimle başladılar. Bundan dolayı üzülmüyorum, gurur duyuyorum. Çünkü buraya gelen herkes 'Geçmiş olsun' demek için değil, bizi tebrik etmek ve destek vermek için geliyor. Şu anda gördüğümüz bu dayanışma, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır."

"Yol Haritamızı Yönetim Kurulumuzla Belirleyeceğiz"

Görevden alma kararının ardından izleyecekleri yol haritasını yönetim kurulu ile birlikte belirleyeceklerini söyleyen Gündüz, önceliklerinin süreci değerlendirmek olduğunu ifade etti:

"Öncelikle yönetim kurulumuzla bir araya geleceğiz. Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceğimize yönetim kurulumuzun alacağı ortak kararla karar vereceğiz. Şu anda tek gündemimiz görevden alınmış olmamız. Görevden alınma sürecinin ardından, bundan sonraki siyasi mücadelemize devam edip etmeyeceğimiz ya da hangi zeminde ve nasıl devam edeceğimiz konusundaki kararımızı da yapacağımız toplantıda birlikte alacağız."

"Makamlar Geçici, Mücadelemiz Kalıcı"

Görevden alınmasının siyasi mücadelesini sona erdirmeyeceğini vurgulayan Gündüz, görevlerin değil, ilkelerin önemli olduğunu söyledi:

"Ancak şunun altını özellikle çizmek isterim; mücadelemize elbette devam edeceğiz. Bu konuda herhangi bir yanlış anlaşılma olmasını istemem. Bizim için önemli olan makam ya da koltuk değildir. Adımız, unvanımız veya görevimiz ne olursa olsun bu ülke için çalışmayı sürdüreceğiz. Genel Başkanımızla birlikte iktidar yürüyüşünün bir parçası olmaya devam edeceğiz. Siyasi mücadelemizi, Genel Merkezin talimatları ve ortaya koyduğu yol haritası doğrultusunda sürdüreceğiz."

Görevden alma kararının ardından gözler şimdi Konyaaltı İlçe Örgütü'nün yapacağı yönetim kurulu toplantısına çevrildi. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız