Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı’nda bayramlaşma programı düzenlendi. Programa; PM Üyesi ve Milletvekili Cavit Arı, PM Üyemiz Önder Kurnaz; YDK Üyesi ve Milletvekili Aliye Coşar, Mustafa Erdem, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, il yöneticileri, Muratpaşa İlçe Can Okan Kıran, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Akseki Belediye Başkanı İlkay Akça, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ilçe belediye başkan vekilleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı.


“Bu ülkenin umudu CHP’dir”
Bayramlaşma programında konuşan Nail Kamacı, son dönemde yaşanan siyasi ve hukuki gelişmelere değinerek partinin birlik içinde mücadele etmeye devam edeceğini söyledi. Kamacı, "Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, kıymetli Belediye Başkan Vekilim ve İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz; hepinizi Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü adına sevgi ve saygıyla selamlıyor, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Değerli yol arkadaşlarım; son dört bayramdır yaşadığımız süreçleri yakından takip ediyorum. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz bayramda da oldukça sıkıntılı günlerden geçmiştik. 19 Mart'ın ardından 23 Mart'ta yaşanan tutuklamalarla sarsılmış, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mitinginden dönüp burada bayramlaşmamızı ancak yapabilmiştik. Bu bayram döneminde ise maalesef yargının aldığı tartışmalı bir kararla, perşembe günü partimize yönelik bir "mutlak butlan" (kesin hükümsüzlük) kararı uygulandı. Ancak unutulmamalıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin partisidir. Yıllardır bu çatının altındayız ve partimizi büyütmek, geliştirmek, iktidara taşımak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz; göstermeye de devam edeceğiz. Çünkü bu ülkenin umudu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Geçtiğimiz günlerde il başkanları toplantısına katılmak üzere uçağa bindiğimde yanıma oturan bir vatandaşımız, yakamdaki parti rozetini görünce bana şunları söyledi: "Lütfen ümidimizi kırmayın. Eğer siz bizim ümidimizi kırarsanız, ülke uçuruma sürüklenir. Bu yaşımda ülkemin geleceği konusunda büyük endişeler taşıyorum. Lütfen parti içi kavgaları bir kenara bırakın, toparlanın ve bu ülkeyi güvenli bir geleceğe taşıyın." İşte bu sözler, halkımızın bizden beklentisinin en net özetidir" dedi.

“Bu yargıya güvenmiyoruz”
CHP’ye yönelik verilen “mutlak butlan” kararını eleştiren Kamacı, yargının siyasi baskı altında olduğunu savundu. Kamacı, "Bu beklentiye yanıt verebilmek için iktidar inancımızı diri tutacak, güçlü duracak ve birlik olacağız. Bu partinin, geçmişte yaşadığı benzer zorluklardan hep daha da güçlenerek çıktığını biliyoruz. Nitekim bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak %35'ler seviyesinde bir halk desteğine sahibiz. Karşı karşıya kaldığımız hukuki garabete gelirsek; Türkiye'de, hatta belki de dünyada bir ilke şahit oluyoruz. İlk defa bir Asliye Hukuk Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı bir kararı yok hükmünde sayarak partimizin yönetim yapısını 4-5 Kasım 2023 tarihlerine geri götürmüştür. Bu karar hakkaniyetten tamamen uzaktır. Eğer yargı bu şekilde işlemeye devam ederse, bu ülkede seçilmiş hiç kimsenin hukuki güvencesi kalmaz. Bizim mücadelemiz il başkanından milletvekillerine, ilçe başkanlarından belediye başkanlarına kadar kararlılıkla devam edecektir. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; Cumhuriyet Halk Partisi'ne tam anlamıyla demokrasi gelmeden Türkiye'ye demokrasi gelmez! Siyasetin gücünü yargı koridorlarından değil; doğrudan üyelerimizden, delegelerimizden alacağız. Birilerinin yargısal müdahaleleriyle bir yerlere gelinirse, yine aynı müdahalelerle oradan uzaklaştırılırsınız. Bu ülkede adalet için 435 kilometre yürüyen önceki dönem Genel Başkanımızın, tutuklamalar karşısında söylediği sözü hatırlatmak isterim: "Ben bunların yargısına güvenmiyorum." Bugün geldiğimiz noktada ben de aynı şeyi söylüyorum; bu yargıya güvenmiyoruz! Çünkü yargıyı hukuka göre değil, kendi siyasi çıkarlarına ve şartlarına göre biçimlendiriyorlar" diye konuştu.

“Sandık geldiğinde gideceksiniz”
İktidara yönelik sert mesajlar veren Kamacı, CHP’nin iktidar yürüyüşünün engellenemeyeceğini ifade etti. Kamacı, “Geldiğimiz bu kritik eşikte yapmamız gereken tek bir şey var: Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilke ve devrimlerine sımsıkı sahip çıkmak. Bugün itibarıyla partimizin normal seçim hesapları dahi bloke edilmiş durumdadır ve şu an mali açıdan işlem yapamaz haldeyiz. Önümüzdeki günlerde yeni yönetim oluştuğunda, bu hesapların yeniden kullanıma açılması için gerekli hukuki ve idari çalışmaları derhal başlatacağız. Bize resmi bir tebligat dahi yapılmadan uygulanan bu blokajlar bizi yıldıramaz. Bu zor günler de elbette gelip geçecek; partimiz bu engelleri aşacaktır. Önümüzdeki dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara geleceğinden en ufak bir şüphe duymuyorum” dedi.

Kamacı Oturma Eylemi Çağrısı Yaptı
Konuşmasının sonunda partililere çağrıda bulunan Kamacı, hukuksuz olduğunu savunduğu kararlara karşı bugün saat 14.00’te Attalos Meydanı'nda oturma eylemi düzenleyeceklerini açıkladı. Kamacı, "Önce belediye başkanlarımızı tutuklayarak bizi iktidar hedefimizden saptırmaya çalıştılar. Bunun işe yaramadığını gördüklerinde ise uzun süredir demokrasi kılıcı gibi başımızda sallandırdıkları mutlak butlan kararını devreye soktular. Buradan iktidara açıkça sesleniyorum: Bu millet sizden bıktı! Önümüze hangi engeli, hangi kararı getirirseniz getirin; sandık geldiğinde kesinlikle gideceksiniz. Değerli yol arkadaşlarım, bu hukuksuz yargı kararlarına karşı tepkimizi demokratik yollarla göstermek amacıyla bugün saat 14:00'te Attalos Meydanı'nda bir saatlik oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Tüm örgütümüzü bu haklı direnişimize destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
BANKA HESAPLARINA EL KONULDU
CHP Butlan Genel Merkezi tüm Türkiye'deki il başkanlıklarının banka hesaplarına el koyarken, CHP Antalya İl Başkanlığı’nın banka hesaplarına da bloke konduğu öğrenildi.