İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen mali soruşturma kapsamında hazırlanan yaklaşık 3 bin 900 sayfalık iddianame doğrultusunda açılan davanın ilk celsesi, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi Duruşma Salonu’nda görüldü. Aralarında seçilmiş İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 402 sanıklı davada, 106 sanık tutuklu bulunuyor. Duruşmayı takip etmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 81 il başkanı Silivri’ye giderken, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da duruşmayı yerinde izlemek üzere Silivri’de yer aldı.
İL BAŞKANLARI SİLİVRİ’DE BULUŞTU
CHP Antalya İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kamacı’nın farklı illerden gelen il başkanlarıyla birlikte Silivri Cezaevi önünde bir araya geldiği belirtildi. CHP Antalya İl Başkanlığı, “İl Başkanımız Nail Kamacı, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun duruşmasını takip etmek üzere Isparta İl Başkanımız Hasan Karaca, Burdur İl Başkanımız Barış Ayten, Konya İl Başkanımız Nejat Türktaş ve farklı illerden gelen il başkanlarımızla birlikte Silivri Cezaevi önünde bir araya geldi. Demokrasiye, adalete ve halkın iradesine olan inancımızla süreci yakından takip ediyoruz" denildi.
“DEMOKRASİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”
Açıklamada ayrıca hukukun üstünlüğüne vurgu yapılarak sürecin yakından takip edildiği ifade edildi. Başkanlık, “Hukukun üstünlüğünün sağlandığı, adil ve şeffaf bir yargı sürecinin herkes için güvence olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yol arkadaşlarımızla dayanışma içinde demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ifadeleri kullanıldı.
