Bal Yedi Ölümden Döndü! Antalya'da Tehlikede!

Rize’nin Karsu köyünde arıcılık yapan 45 yaşındaki Miktat Kulaksız, sağımını yaptığı komar balını tükettikten kısa süre sonra fenalaştı. Tansiyonu aniden düşen ve nabzı durma noktasına gelen Kulaksız’a, çevresindekiler ilk müdahalede bulundu. Baygınlık geçiren arıcı, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Tedavi sonrası taburcu edilen Kulaksız, kendisini kurtaran sağlık personeline teşekkür etti.
1,5 yemek kaşığı komar balı tüketen arıcı fenalaştı
Arıcılık yapan Miktat Kulaksız, 4 Haziran’da yaptığı bal sağımı sırasında komar balını tatmak istedi. 1,5 yemek kaşığı balı tükettikten sonra tansiyonu düşen ve nabzı yavaşlayan Kulaksız, aniden yere yığıldı. Yanındaki kişilerin yardımıyla bilinci kapalı şekilde ambulansa alınan Kulaksız’a ilk müdahale ambulansta yapıldı.
Ambulans ekibi zamanla yarıştı, bilinç kaybı yaşayan arıcı kurtarıldı
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Miktat Kulaksız’ın nabzının 30’lara düştüğünü ve tansiyonunun yok denecek kadar az olduğunu belirledi. Müdahale eden sağlık personeli Oğuzhan Toprak, doğru tanı ve zamanında müdahale sayesinde arıcının bilincini yeniden kazandığını ifade etti.
Hastaneden Taburcu Oldu, Sağlıkçılara Teşekkür Ziyareti Yaptı
Tedavisinin ardından taburcu edilen Kulaksız, kendisini hayata döndüren sağlık ekibini görev yerlerinde ziyaret etti. Müdahale anını anlatan Kulaksız, “O an sağlık çalışanları çok büyük mücadele verdiler. Gerçekten zamanla yarıştılar,” dedi. Ziyaret sırasında sağlıkçılara çay ikram edildi.
Antalya’da Ne Kadar Bal Üretiliyor?
Türkiye genelinde 2023 yılında üretilen bal miktarı yaklaşık 162 bin ton civarında olsa da bu rakamın kesin güncel olduğu 2023 yılında Antalya tek başına 49.27 bin ton bal üretimi gerçekleştirmiştir . Bu rakam, Türkiye toplam üretiminin yaklaşık %30,4’ünü oluşturuyor
Antalya'da Komar Balı Var mı?
Antalya’da “deli bal” ya da “komar balı” olarak bilinen bal türüyle ilgili üretimi vardır. Özellikle Akseki ve Manavgat bölgelerindeki yaylalara çıkarılan kovanlarla bu şifa kaynağı elde ediliyor.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.