Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Hayallerini sahneye taşı” sloganıyla düzenlenen 10. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları – 2025 Tiyatro Türkiye Finali, Antalya’nın tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra Antalya Valisi Hulusi Şahin, bakan yardımcıları Safa Koçoğlu ve Enes Eminoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve İbrahim Ethem Taş, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin ve davetliler katıldı.

BAKAN BAK: “GENÇLER GELECEĞE İZ BIRAKACAK”
Bakan Osman Aşkın Bak, sahnede konuşurken gençlere şu sözlerle seslendi:
“Türkiye Yüzyılı’nın güçlü, enerjik ve dinamik ruhunu canlı tutmak hepimizin ortak sorumluluğu. Türkiye Yüzyılı, gençlerin yüzyılı olacak. İllerinizde, bölgenizde mücadele ettiniz, finale ulaşarak hepimizi gururlandırdınız. Önünüzde uzun ama çok anlamlı bir yol var. Bu yolda hayallerinizi gerçeğe dönüştürerek ülkemizin geleceğine iz bırakacağınıza inanıyoruz.”

Bu yıl 34 bin 541 gencin şiir, ses, bilgi ve tiyatro kategorilerinde başvuruda bulunduğunu belirten Bak, yarışmaların yalnızca bir sahne etkinliği değil, aynı zamanda kültür ve sanat yoluyla gençlerin üretkenliğini ortaya koyan bir hareket olduğunu söyledi.
3 BİN 400 PROJEYE 226 MİLYON LİRA DESTEK
Gençlere yönelik yapılan yatırımlara da değinen Bakan Bak, ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Kulüplerine Destek Programı) kapsamında 3 bin 400 projeye 226 milyon TL destek sağlandığını açıkladı.
“İçinizdeki ateşi yakın, ülkenizi sevin. Hep beraber güçlü bir gelecek geliyor. Sizlerle gurur duyuyoruz” diyen Bak, gençlere milli takım maçlarına katılmaları için de davette bulundu.

FİNALE KALAN GENÇLER SAHNE ALDI
81 ildeki gençlik merkezlerinden katılım sağlanan yarışmada 7 tiyatro grubu finale kaldı. Birincilik, Kırıkkale (İç Anadolu Bölgesi), İkincilik Antalya (Akdeniz Bölgesi), Üçüncülük Siirt (Güneydoğu Anadolu Bölgesi) dereceye giren genç tiyatroculara Uluslararası Hareketlilik Programı ödülleri verildi.