Avrupa Sineması Antalya’ya Geliyor! 4 Gün 14 Film

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonuyla Avrupa sinemasının seçkin yapımları 22-25 Mayıs tarihleri arasında ücretsiz olarak Antalya’da izleyiciyle buluşacak.
Avrupa Sineması Antalya’ya Geliyor! 4 Gün 14 Film

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) AB Bilgi Merkezi’nin koordinasyonuyla, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB üye ülkelerinin Türkiye Büyükelçiliklerinin desteğiyle düzenlenen “Avrupa Film Günleri” bu yıl üçüncü kez Antalya’da sinemaseverlerle buluşuyor. Etkinlik, 22-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat’ta gerçekleşecek ve farklı türlerde toplam 14 Avrupa filmi ücretsiz olarak izlenebilecek.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Sanatın birleştirici gücüne ve kültürler arası etkileşimin önemine inanıyoruz. Avrupa Film Günleri’ni üçüncü kez Antalya’da düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Sinema, farklı yaşam tarzlarını, kültürleri ve değerleri tanımak için eşsiz bir araçtır. Bu etkinlik kentin kültürel zenginliğine de önemli bir katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Avrupa Sineması Antalya’ya Geliyor2

14 Avrupa Ülkesinden Ödüllü Filmler Antalya’da Gösterilecek

Avrupa Film Günleri kapsamında, Almanya’dan Belçika’ya, İtalya’dan İsveç’e kadar birçok ülkeden ödüllü yapımlar Antalya’da seyirciyle buluşacak. Etkinlik, Macaristan yapımı animasyon “Dört Ruhlu Çakal (Four Souls of Coyote)” filmiyle açılacak. Gösterimler 22 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak ve 25 Mayıs’a kadar devam edecek.

Programda yer alan bazı filmler şunlar:

Almanya’dan “Öğretmenler Odası (The Teacher’s Lounge)”

Belçika’dan “Kahpe Hayat (Life’s a Bitch)”

Hırvatistan’dan “Otel Pula (Hotel Pula)”

Hollanda’dan “Daha Fazla Jippie Yok (Jippie No More)”

İtalya’dan “Karanlık Bir Hikâye (A Dark Story)”

Letonya’dan “Maria’nın Sessizliği (Maria’s Silence)”

Litvanya’dan “Toksik (Toxic)”

Polonya’dan “Kos”

Portekiz’den “Greice”

Romanya’dan “Pin-Up Adası’nın Sırrı (The Secret of Pin-Up Island)”Slovenya’dan “Aile Terapisi (Family Therapy)”

İspanya’dan “Espriler ve Sigaralar (Jokes and Cigarettes)”

İsveç’ten “Ve Kral Dedi Ki: Ne Harika Bir Makine (And the King Said, What a Fantastic Machine)”

Avrupa Sineması Antalya’ya Geliyor3

Katılım Ücretsiz, Rezervasyon Gerekmiyor

Tüm film gösterimleri ücretsiz olacak ve katılım için önceden bilet ya da rezervasyon yaptırmak gerekmiyor. Sinemaseverler, farklı kültürlerin hikâyelerini yansıtan filmleri Antalya Kültür Sanat salonlarında rahatlıkla izleyebilecek. Gösterim programı ve detaylı bilgiye ATSO’nun resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Avrupa Film Günleri, Antalya’da kültürlerarası etkileşimi güçlendiren önemli bir sanat etkinliği olarak öne çıkıyor. Sinemaseverler, bu fırsatı kaçırmadan Avrupa’nın zengin sinema dünyasından özel filmleri deneyimleyebilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.