Antalya İş Kadınları Derneği'nin 'ANTİKAD 21. Yıl Galası ve Ödül Töreni'ne katılan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, gecede yaptığı konuşmada, 2025’i geride bırakırken 2026 için ekonomik uyarıda ve tavsiyelerde bulundu.
“Güzel Bir Gelecek Diyemem, Dikkatli Olmamız Gerekiyor”
Antalya'nın iş dünyasına hitap eden ATSO Başkanı Hacısüleyman, 2026'nın ihtiyatlı adımlar gerektirdiğini belirterek, "2025'i geride bırakıyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bunu söylemek zor ama 2026'da ihtiyatlı olalım lütfen. Ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Bizi çok güzel bir ekonomik gelecek bekliyor diyemeyeceğim bu akşam. Dikkatli olmamız gereken bir ekonomi bekliyor" diye konuştu.

Dayanışma Çağrısı: “Kadın-Erkek Hep Beraber”
Dayanışmanın önemine dikkat çekerek cinsiyet ayrımı yapmadan birlik mesajı veren Yusuf Hacısüleyman, "İşlerinizde birlikte dayanışma halinde olun. Cinsiyet ayrımı gözetmeden erkek, kadın hep beraber birbirimize destek olmanın zamanı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
“Ekonomi Kötü Olunca Yardım Etmek Bile Zorlaşıyor”
Ekonomik daralmaların sosyal hayata da yansıdığını kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman, insanların yardım etmek istese bile bazen bunu yapamadığına işaret ederek, “Maalesef ekonomi kötü olunca, insanlar birbirine yardım etmek istese bile, gönlünden geçse bile bazen bunu yapamamanın ezikliğini yaşıyor” dedi.

"2027 Daha İyi Görünüyor"
Son olarak 2026’nın dikkatli adımlarla atlatılması gerektiğini, 2027’nin ise daha iyi göründüğünü sözlerine ekleyen Başkan Hacısüleyman, "Yapabileceklerimize de dayanışma içerisinde 2026'da atlatmaya çalışalım. 2027 daha iyi görünüyor. Ama sonuçta biliyorsunuz dünyada da 'Yarın ne olacağı belli olmuyor' diye bir dönemden geçiyoruz politik açıdan, kendi iç siyasetimiz bakımından. Yine de 2026'ya ailece, sağlıkla, huzurla girin diyorum" ifadelerini kullandı.
Plancia Magna’nın İzinde: ANTİKAD 2025 Ödülleri Sahiplerini Buldu
ATSO’dan Kritik Uyarı! Harçlar, Devir İşlemleri ve Ruhsat Ücretleri
ATSO’dan Antalya Sanayisine Yeşil Hamle: KOBİ’lere TÜBİTAK’tan Yüzde 90 Hibe
Kentin Geleceği Masaya Yatırıldı: Antalya 25 Yılda Nereye Gidiyor?