Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan ve Göğü Paylaşımı

Yıllardır hemen her yaz büyük orman yangınlarıyla mücadele edilen Antalya'da küle dönen ağaçların yerine dikilen fidanlar umut veriyor. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, 'Yanan Ormanlar Yeniden Hayat Buluyor' videosuyla Sapadere, Adrasan ve Göğü'de ağaçlandırılan orman alanlarının görüntülerini paylaştı.
Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan ve Göğü Paylaşımı

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün 'Yanan Ormanlar Yeniden Hayat Buluyor' başlıklı videosunda Antalya'da geçmişte yanan ve daha sonra ağaçlandırılan bölgelerin eski ve yeni görüntüleri yer aldı.

Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan Ve Göğü Paylaşımı 2

"Yanan Alanlarımız Yeniden Yeşeriyor"

Orman Bölge Müdürlüğü bu görüntülere sosyal medyada, "Yanan alanlarımız yeniden yeşeriyor. Ormanlarımız, Anayasamızın 169. maddesi ile güvence altında! Yanan alanlarımız aynı yıl içinde mutlaka ağaçlandırılır." açıklamasını ekledi.

Antalya'nın Yanan Ormanları İçin Umut! Bölge Müdürlüğü'nden Sapadere, Adrasan Ve Göğü Paylaşımı 3


Yanan Sapadere, Adrasan ve Göğü Ormanlarının Son Hali

Görüntülerde; Alanya'da 2017 yanan Sapadere'nin, Kumluca'daki Adrasan bölgesinde 2016'da çıkan yangında yok olan ormanların, 2021'de küle dönen Taşağıl'daki Göğü'nün eski ve ağaçlandırma çalışmalarından sonra günümüzdeki hali yer aldı.

Hem Ekolojiyi Hem İnsan Sağlığını Etkiliyor

Ötre yandan Akdeniz Üniversitesi’nden (AÜ) Doç. Dr. Güray Doğan, orman yangınlarının sadece doğayı değil, insan sağlığını da tehdit ettiğini belirterek uyarıda bulundu. Orman yangınlarının çoğu zaman yanan ağaçlar ve geriye kalan enkaz üzerinden değerlendirildiğini, asıl tehlikenin atmosfere yayılan kirleticiler olduğunu ifade eden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güray Doğan, yangınlar sırasında özellikle partikül madde, azot oksit ve karbonmonoksit gibi gazların salındığını söyledi. Doç. Dr. Doğan, “Bu kirleticiler hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi zarar verebiliyor. Biz bu kirleticileri hem uydu verileri hem de yer ölçümleriyle takip ediyoruz. Yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişiler, yangın dumanına karşı en hassas gruplardır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.