Antalya'nın Vazgeçilmezi Çandır Fasulyesi Tescil Yolunda

Konyaaltı Belediyesi, ilçenin kültürel ve tarımsal değerlerini koruma çalışmaları kapsamında önemli bir adım attı. Antalya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Çandır fasulyesi için Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaret başvurusu gerçekleştirildi.
Gölgelikler Kaldırıldı, Konyaaltı Sahili Halka Açıldı
Belediye 5 Dönümlük Alanda Üretim Yapıyor
Konyaaltı Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında, Konyaaltı’nın yaylalarına taşınan etkinliklerin yanı sıra, bölgenin önemli tarım ürünü olan Çandır fasulyesinin markalaşması için resmi süreç başlatıldı. Belediye, Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 dönümlük alanda fasulye üretimi yaparak hem üreticiyi destekliyor hem de ürünü tanıtmayı hedefliyor. Çandır fasulyesinin coğrafi işaretle tescillenmesi halinde ürün, ulusal çapta marka değerine kavuşacak.
Konyaaltı'nda İşçi Hakları Masaya Yatırıldı
Başvuru Koşulları Tamamlandı
Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, gerekli analiz ve veri toplama çalışmalarını tamamlayarak C2025/000251 numarasıyla Coğrafi İşaret başvurusu yaptı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onay verilmesi halinde, Çandır fasulyesi Konyaaltı Belediyesi adına tescillenecek. 17 Ağustos 2025’te 8’ncisi Yarbaşçandır Yaylası’nda düzenlenmişti ve yoğun ilgi görmüştü.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.