Antalya’nın Meşhur Çandır Fasulyesi Konyaaltı’nda Ekildi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, bölgenin coğrafi işaretli ürünü olan Çandır fasulyesinin ekimi bu yıl da belediye eliyle gerçekleştirildi. Yarbaşçandır Mahallesi’nde 5 bin metrekarelik alanda yapılan ekimle yerel tarıma katkı sağlandı.
Antalya’nın Meşhur Çandır Fasulyesi Konyaaltı’nda Ekildi

Konyaaltı Belediyesi, ilçeye has ürünlerin yaşatılması ve tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla önemli bir adım daha attı. Antalya'nın meşhur piyazında kullanılan ve lezzetiyle öne çıkan Çandır fasulyesinin ekimi, belediyeye ait Yarbaşçandır Mahallesi’ndeki 5 dönümlük tarlada gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar kapsamında, tohumlar toprakla buluşturularak yerli üretimin devamlılığı sağlandı.

Antalya’nın Meşhur Çandır Fasulyesi Konyaaltı’nda Ekildi 1

Tanıtım Şenliklerle Sürüyor

Konyaaltı Belediyesi, üretimin yanı sıra tanıtım çalışmalarını da sürdürüyor. Çandır fasulyesini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla geleneksel hale getirilen şenlikler, ilçenin kültürel yaşamına renk katıyor. HayatPark’ta düzenlenen etkinliklerle hem merkezde hem kırsalda yaşayan yurttaşlar bir araya gelirken, geçtiğimiz yıl ilk kez fasulyenin doğduğu topraklar olan Yarbaşçandır’da da şenlik düzenlenmişti.
Antalya’nın Meşhur Çandır Fasulyesi Konyaaltı’nda Ekildi 2

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.