Antalya’nın Meşhur Çandır Fasulyesi Konyaaltı’nda Ekildi

Konyaaltı Belediyesi, ilçeye has ürünlerin yaşatılması ve tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla önemli bir adım daha attı. Antalya'nın meşhur piyazında kullanılan ve lezzetiyle öne çıkan Çandır fasulyesinin ekimi, belediyeye ait Yarbaşçandır Mahallesi’ndeki 5 dönümlük tarlada gerçekleştirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar kapsamında, tohumlar toprakla buluşturularak yerli üretimin devamlılığı sağlandı.
Türkiye Turistle Rekor Kırdı! Antalya Yalnız Bırakmadı
Tanıtım Şenliklerle Sürüyor
Konyaaltı Belediyesi, üretimin yanı sıra tanıtım çalışmalarını da sürdürüyor. Çandır fasulyesini daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla geleneksel hale getirilen şenlikler, ilçenin kültürel yaşamına renk katıyor. HayatPark’ta düzenlenen etkinliklerle hem merkezde hem kırsalda yaşayan yurttaşlar bir araya gelirken, geçtiğimiz yıl ilk kez fasulyenin doğduğu topraklar olan Yarbaşçandır’da da şenlik düzenlenmişti.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.