Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’nın Hedefi "Mavi Akdeniz": COP31 Öncesi Dev Adım

Antalya’nın Hedefi "Mavi Akdeniz": COP31 Öncesi Dev Adım

Antalya Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi ile kentin 640 kilometrelik sahil şeridini ve deniz ekosistemini korumak için dev bir seferberlik başlatıldı.

Antalya Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi ile kentin 640 kilometrelik sahil şeridini ve deniz ekosistemini korumak için dev bir seferberlik başlatıldı.

KAYNAK: Buse Yeşil
Antalya’nın Hedefi "Mavi Akdeniz": COP31 Öncesi Dev Adım

Antalya’nın eşsiz kıyı şeridini ve deniz ekosistemini kirlilik riskine karşı koruma altına alacak olan "Antalya Mavi Akdeniz İnisiyatifi Değerlendirme Toplantısı", Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda, şehrin 640 kilometrelik sahil şeridini kapsayan kapsamlı temizlik ve koruma stratejileri masaya yatırıldı.

7f7f281d-7138-45d2-8cc4-5d8531d001f9

Deniz Kirliliğine Karşı "Sıfır Tolerans" Seferberliği

Toplantı boyunca, kirliliği kaynağında kurutmak adına hayata geçirilecek radikal önlemler ele alındı. Deniz yüzeyi ve dip temizliğinden, akarsularda bariyer uygulamasına kadar pek çok teknik detayın görüşüldüğü görüşmede öne çıkan başlıklar şunlar oldu:

  • Kıyıların korunması için toplumsal farkındalık çalışmaları artırılacak.

  • Atık alım gemilerinin kapasitesi yükseltilecek, tarımsal ve kimyasal atıklara karşı denetimler sıkılaştırılacak.

  • Denizlere kirlilik taşıyan dere ve ırmakların çıkış noktalarına özel bariyerler kurulacak.

a594d2bf-b628-4f84-a49d-da6d9dc637ad

Vali Şahin: "COP31 Öncesi Söyleyecek Sözümüz Olmalı"

Antalya’nın Kasım ayında ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi (COP31) hazırlıklarına dikkat çeken Vali Hulusi Şahin, Antalya’nın çevre hedefleri konusunda öncü olması gerektiğini vurguladı. Vali Şahin, “COP31 önümüzdeki Kasım ayında şehrimizde yapılacak. Ev sahibi olarak bizim bir şeyler söylememiz, somut adımlar atmamız gerekiyor. 640 kilometrelik sahil şeridimizin tamamında bu inisiyatifi uygulayacağız. Hedefimiz Antalya’nın Mavi Akdeniz’ini temizlemek ve temiz tutmaktır,” dedi.

7f7f281d-7138-45d2-8cc4-5d8531d001f9

Geniş Katılımlı Koordinasyon

Toplantıya Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra eşi Ebru Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Projenin, Antalya’nın çevre politikaları için belirleyici bir rehber olacağı ifade edilirken, ilgili kurumlar tarafından yapılacak teknik sunumlarla yol haritası netleştirildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız