Antalya'nın Asırlık Tarifleri Bu Programda! Yöresel Lezzetler Sergilendi

Antalya'da, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı Tanıtım Programı gerçekleştirildi. Bu yıl 'Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı' temasıyla 4'üncüsü düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Antalya’nın yöresel lezzetleri sergilendi.
Geleneksel Türk mutfağı ve Antalya mutfağının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, yerel mutfak değerlerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve gastronomi bilincinin daha da geliştirilmesi hedeflenen etkinlik Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminal Binası'nda yer alan Taste of Anatolia Restaurantı’nda yapıldı.
Antalya'nın Yöresel Lezzetleri Sergilendi
Etkinliğe Antalya Valisi Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vali yardımcıları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, konsoloslar, Antalya Gastronomi Platformu üyeleri ve gıda sektörü temsilcileri katıldı. Vali Şahin ve beraberindekiler Antalya’nın yöresel lezzetlerinin sergilendiği stantları gezerek sunulan ürünler hakkında bilgi aldı.
"Misafirlerimize Kültürel Değerlerimizi de Tanıtıyoruz"
Antalya Havalimanı’nda yolculara sunulan zengin mutfak çeşitliliğinin, Antalya’nın gastronomisini ve kültürel değerlerini tanıtma fırsatı sunduğunu ifade eden Vali Şahin şunları söyledi:
"Antalya Dış Hatlar Terminali'nde yılda yaklaşık 17 milyon turist Antalya’ya giriş yapıyor. Terminalde Japon mutfağı ve İtalyan mutfağı gibi uluslararası markaların yanı sıra, Türk mutfağından da geleneksel tarzda hazırlanmış yemekler yolcularımıza sunuluyor. Burada yalnızca yemekler değil, aynı zamanda kültürümüzün diğer unsurları da misafirlerimiz tarafından tanınma fırsatı buluyor. Bu da Antalya’nın tanıtımı için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.”
"Kaleiçi, Alanya, Kemer ve Kaş Gibi Merkezlerde Türk Mutfağı Konseptli Restoranların Sayısının Artacağına İnanıyorum"
Antalya’nın coğrafi işaretli ürün sayısının 20’ye yükseldiğini hatırlatan Vali Şahin, “Zengin Türk mutfağının ve kültürümüzün misafirlerimize tanıtılması büyük önem taşıyor. Türk mutfağı ve Antalya mutfağına olan ilginin artmasıyla birlikte, Kaleiçi, Alanya, Kemer ve Kaş gibi turizm merkezlerimizde Türk mutfağı konseptli restoranların sayısının daha da artacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.