Antalya'nın 85 Yıllık Lezzeti Meşhur 18 Bağaçaları Kapandı! Şimdi Ne Olacak?

Antalya'nın 85 yıllık geleneksel lezzet noktası Meşhur 18 Bağaçaları kapandı. Kente has tatlardan bağaçanın üretimini dededen toruna günümüze kadar ulaştıran aile işletmenin, kendilerine haber verilmeden kapatıldığını söyledi.
Antalya'nın geleneksel tatlarından 'bağaça'nın kalbi, 85 yıldır kente hizmet veren 'Meşhur 18 Bağaçaları' kapandı.
Meşhur 18 Bağaça'ya Ne Oldu?
Günümüzde baba İdris Zünbül ile oğlu Mustafa Zünbül'ün dededen kalma tarifle ürettiği bağaçalarının satış merkezi olan Saat Kulesi yakınındaki 'Meşhur 18 Bağaçaları', pandeminin etkisiyle 30 Nisan 2021 tarihinde kapanmıştı. 4 ay gibi bir süre sonra yakın bir bölgeye taşınan Meşhur 18'in Bağaçaları, 2 hafta önce kapılarını tamamen kapattı.
Meşhur 18 Bağaça Yaşayacak mı?
Akdeniz Gerçek'in ulaştığı Meşhur 18'in işletmecisi Ali Yıldırım, "Ham maddelerin fiyatı çok arttı, bu da müşterilere yansıyordu. Ekonomik gerekçelerle işletmeyi 2 hafta önce kapattık" dedi.
(Mustafa Zünbül)
Meşhur 18'in kendilerine haber vermeden kapatıldığını Akdeniz Gerçek'e anlatan Mustafa Zünbül ise, "İşletmeci 15 gün önce devredeceğini söyledi, devir yerine kapanma haberini aldık. Biz atölyemizde üretime devam edeceğiz. Kentteki çeşitli satış noktalarında satışımız sürüyor" açıklamasını yaptı.
3 Kuşaktır Özel Tarifle Üretiliyor
85 yıldır Antalya'da vazgeçilmez lezzetlerden olan bağaçanın mimarı Meşhur 18, 1940 yılında kuruldu. Dede Mustafa Zünbül'den oğul İdris Zünbül'e ondan da torun Mustafa Zünbül'e, 3 kuşaktır özel tarifle sürdürülen bağaça üretimi, Antalya gastronomisinde önemli bir yere sahip. Firma, 2008 yılında Muratpaşa Belediyesi tarafından 'Lezzet Ustası' olarak adlandırıldı.
Neden 18 Bağaça?
Meşhur 18'in adı ise bir lakaptan geliyor. Dede Mustafa Zünbül'ün okul numarası 18, işletmeye de adını vermiş. Ayrıca yıllar sonra 'bağaça' lezzeti de aile işletmesi adına tescil edilmiş.
Bağaça Malzemeleri
7'den 70'e herkesin severek tükettiği ve sadece Antalya'da ulaşılabilen bağaça; tahin, şeker, hamur, çam sakızı, tereyağı ve tarçından oluşuyor. Tarifi ise Zünbül ailesinde gizli.
Kaynak:Banu Yapar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.