Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde geçtiğimiz yılın kasım ayında meydana gelen ve tüm kenti yasa boğan cinayete ilişkin adli süreçte önemli bir aşamaya gelindi. Selçuk Mahallesi Musalla Sokak üzerinde bulunan bir otelin önünde yaşanan olayda, görevini yapan 26 yaşındaki güvenlik görevlisi T. G., otel müşterilerinin rahatsız olması üzerine kapı önünde içki içen Eyyüp T. ve Halil S.’yi bölgeden uzaklaşmaları yönünde kibarca uyardı. Ancak yapılan bu görev uyarısı, alkollü şahısların agresif tavırlarıyla kısa sürede alevlenerek kanlı bir arbedeye dönüştü. Çıkan tartışmanın büyümesiyle gözü dönen 21 yaşındaki Eyyüp T., yanında taşıdığı bıçağı çıkararak kendisini uyaran güvenlik görevlisini göğsünden ağır şekilde yaraladı. Olayın ardından iki şüpheli karanlıktan faydalanarak kaçarken, hastaneye kaldırılan talihsiz genç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Düğün Hazırlığı Yapan Gencin Katil Zanlıları İçin Adli Süreç Başladı
Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ve mahalle bekçilerinin başarılı saha çalışmasıyla suç aletiyle birlikte kısa sürede yakalanan şüphelilerden Eyyüp T. tutuklanırken, arkadaşı Halil S. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Hayatının baharında vahşi bir cinayete kurban giden Tahsin Göker’in arkasındaki acı detay ise yerel kamuoyunun yüreğini dağladı. Göker'in, Başak adındaki nişanlısıyla hummalı bir düğün hazırlığı yaptığı ve olaydan sadece iki hafta sonra, 22 Kasım'da nikah masasına oturmayı planladığı öğrenildi. Yaşanan bu trajedinin ardından yürütülen geniş çaplı soruşturma tamamlandı ve iki sanık hakkında ‘Kasten öldürme’ suçundan hazırlanan iddianame, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eksiksiz bulunarak kabul edildi. İddianamede yer alan adli tıp raporuna göre, maktulün aldığı tek bıçak darbesinin bile kendi başına öldürücü nitelikte olduğu gerçeği, saldırının boyutunu gözler önüne serdi.

Kamera Kayıtları ve Görgü Tanıklarının İfadeleri Dehşeti Belgeledi
Olay anına ait otel güvenlik kamerası kayıtları, şüphelilerin iddialarını çürütürken, dehşet anlarını saniye saniye kaydetti. Otelin resepsiyon çalışanı Hakan K., ifadesinde dışarıdaki gürültüden konaklayanların rahatsız olduğunu belirterek, şüphelilerin uyarılara rağmen ses yapmaya devam etmesi üzerine durumu güvenlik ekibine bildirdiğini aktardı. Olay sırasında maktulün yanında olan diğer güvenlik görevlisi Talat K. B. ise mahkeme dosyasına giren ifadesinde, şahısları 50 metre aşağıda içmeye devam etmeleri için güzellikle uyardığını ancak şüphelilerin üzerlerine yürüdüğünü belirtti. Başak, arbede sırasında şüphelilerden birinin üzerlerine şişe fırlattığını, diğerinin ise bıçakla saldırdığını söyleyerek, "Tahsin Göker’in korumak için kendine doğru çektiğini, şüphelinin bıçağı savurmasıyla Göker’in yaralandığını" ifade etti. Olayda kendi arkadaşının bıçağıyla yaralanan tutuksuz sanık Halil S. ise pişman olduğunu belirterek kendisini yaralayan arkadaşından şikayetçi olmadığını söyledi.
Zanlının Mahkemedeki Savunması ve Ceza İstemi Netleşti
Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak olan tutuklu sanık Eyyüp T., savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyerek garip bir savunmaya imza attı. Karakoldaki ilk ifadesini okumadan imzaladığını iddia eden T., "Olayın heyecanıyla verdiğim ifadenin yanlış yazıldığını daha sonra anladım. İlk ifademi okumadan imzalamıştım. Arkadaşımla oturduğumuz yerin otel kapısı olduğu anlaşılmıyordu" dedi. Güvenlik görevlilerinin kendisine küfrettiğini ileri süren ve cinayet kastı taşımadığını iddia eden sanık, "İsmi Talat olan kişi, bana küfretmeye başladı. Hiçbir şey yapmadım, küfürleri duyunca aklıma ölen abim geldi. Bana kafa atıldı. Ben düştükten sonra arkadaşımı dövdüklerini gördüm. Bıçağı da korkutmak için savurdum. Maktulün yaralandığını görmedim. Maktulü öldürme kastım yoktu. Bana edilen küfürlerden dolayı ben de şikayetçiyim. Ben ve ailem mağdur olduk" şeklinde konuştu. Gelecek günlerde hakim karşısına çıkacak olan sanıkların yargılanma süreci tüm Antalya tarafından yakından takip ediliyor.