Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | 4,3 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Uyarmıştı!

4,3 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Uyarmıştı!

Antalya'da gece saatlerinde 4,3 büyüklüğündeki depremi sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş, Antalya Körfezi 6,4 depremine hazır olmalı demişti. Açıklaması sonrası öğle saatlerinde kentte 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Antalya'da gece saatlerinde 4,3 büyüklüğündeki depremi sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş, Antalya Körfezi 6,4 depremine hazır olmalı demişti. Açıklaması sonrası öğle saatlerinde kentte 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

KAYNAK: Tayfun Akyatan
4,3 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Uyarmıştı!

Antalya'da 8 Aralık 2025 tarihinde gece saat 03.31'de meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki deprem vatandaşları korkutmuştu. Gece saatlerinde meydana gelen deprem sonrası Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş sosyal medya hesabundan bir uyarıda bulunmuştu. Bektaş, sosyal medya hesabından uyarı yaparak "Antalya Körfezi 6,4 depremine hazır olmalı!" ifadelerini kullanmıştı. Kentte öğle saatlerinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki sarsıntının ardından Bektaş yeni bir açıklama yaparak "Sabahki depremden daha büyük bir deprem olması bizi tedirgin ediyor." dedi.

SABAH UYARMIŞTI

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş paylaşımında "4,3 Konyaaltı-Antalya depremi ne anlatıyor? Antalya körfezi 6,4 depremine hazır olmalı! Neden? Ege-Kıbrıs yayının Antalya körfezine sokulumu ile oluşan Isparta büklümü fay çiftinde depremsellik 2020 den beri 4-5 büyüklüğündeki depremlerle (özellikle Alanya) devam etmektedir." ifadelerini kullanmıştı.

antalyadaki-43-buyuklugundeki-deprem-sonrasi-uyarmisti-49luk-sonrasi-dikkat-ceken-aciklama

"VERİLEN DEĞERLERDE BİR TUTARSIZLIK VAR"

Bektaş'ın uyarı paylaşımından saatler sonra saat 13.21'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası gözler Bektaş'a çevrilirken katıldığı yayında Antalya depremi hakkında dikkat çeken açıklama yaptı. Bektaş, "Verilen değerlerde bir tutarsızlık var" dedi.

“DEPREMİN BÜYÜMESİ BİZİ TEDİRGİN EDİYOR”

Bektaş, "Depremin derinliği Kandilli'ye göre farklı, AFAD'a göre farklı. Mesela 4,9'luk deprem şu anda 5,3 olarak görülüyor. İlginç olan şu, sabahki depremden daha büyük bir deprem olması bizi tedirgin ediyor. Sabahki deprem 4,3'tü, şimdiki 4,9. Depremin büyümesi bizi tedirgin ediyor. Küçük olsaydı artçı derdik ama bu artçı değil. Aynı bölgede sismik aktivitenin artması daha büyük bir deprem olma olasılığını gündeme getiriyor" diye belirtti.

antalyadaki-43-buyuklugundeki-deprem-sonrasi-uyarmisti-49luk-sonrasi-dikkat-ceken-aciklama

“ANTALYA KÖRFEZİ 6’DAN BÜYÜK DEPREM ÜRETEBİLİR”

Geçmiştede 4-5 büyüklüğünde Antalya'de depremler meydana geldiğini belirten Bektaş, "2020 yılından bu yana Antalya körfezinde 4-5 büyüklüğünde depremler oldu. Bugün Antalya körfezi, Ege ve Kıbrıs yayının körfeze girmesiyle oluşan Isparta büklümü dediğimiz fayların etkisi altında. Antalya körfezinin doğusu da batısı da aktif faylarla çevrili. Isparta büklümü dediğimiz bu fay zonunda 6'dan daha büyük bir depremin yaşanma olasılığı var. Bu Kıbrıs yayı üzerinde kasım ayında bir depremsellik kümesi gelişti. 4-5 büyüklüğünde depremler oldu. Bu Kıbrıs yayı da doğrudan Antalya körfezi içine giriyor. Ege yayı da Antalya körfezi içine giriyor. 2020, 2022 ve 2023 yıllarında burada sismik aktiviteler arttı" diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız