Antalya’da Yeni Uçuş! Alanya’dan Özbekistan’a Gökyüzü Hattı

Özbekistan Havayolları, Taşkent-Gazipaşa seferlerine başladı. İlk uçuş Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.
Antalya’da Yeni Uçuş! Alanya’dan Özbekistan’a Gökyüzü Hattı

Özbekistan Havayolları, Taşkent-Gazipaşa seferlerine başladı. İlk uçuş Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı. Direkt seferler sezon boyunca her Perşembe sürecek.

Taşkent’ten Gazipaşa’ya İlk Yolcular Çiçeklerle Karşılandı

Gazipaşa-Alanya Havalimanı, 12 Haziran 2025 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’ten gelen ilk Özbekistan Havayolları uçağını törenle karşıladı. HY3243 sefer sayılı ve Airbus A320 tipi uçakla yapılan uçuşla gelen yolcular terminalde çiçeklerle karşılanarak unutulmaz bir deneyim yaşadı. Havalimanı yetkilileri ve TAV yöneticileri törende hazır bulundu.

Her Perşembe Karşılıklı Seferler Yapılacak

Taşkent-Gazipaşa seferleri yaz sezonu boyunca devam edecek. Özbekistan Havayolları tarafından organize edilen uçuşlar, her hafta Perşembe günleri karşılıklı olarak yapılacak. Bu direkt bağlantı 4 Eylül 2025 tarihine kadar sürecek ve Orta Asya’dan Antalya’ya turist akışını kolaylaştıracak.

Gazipaşa Havalimanı, Yeni Rotalarla Ulaşıma Güç Katıyor

TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa-Alanya Havalimanı, uluslararası bağlantılarını artırmaya devam ediyor. Havalimanı Direktörü Ali Özgür Pehlivan, Taşkent seferlerinin başlamasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Orta Asya’dan gelen her yeni hat, turizmde büyümeyi destekliyor” dedi. Pehlivan, daha önce Kazakistan’ın başkenti Astana’dan ilk uçuşun Mayıs sonunda gerçekleştiğini hatırlatarak, bölgenin turizm potansiyelinin artmasına dikkat çekti.

2025 Sezonu Hedefi: 14 Ülkede 21 Destinasyon

2024 yılında toplamda 1 milyon 51 bin 608 yolcuya hizmet veren Gazipaşa-Alanya Havalimanı, 2025 yaz sezonunda dış hatlarda 14 farklı havayolu firmasıyla 14 ülkeye uçuşlar planlıyor. Bu kapsamda 26 Ekim 2025 tarihine kadar 21 ayrı destinasyona direkt uçuşlar gerçekleştirilecek. Yılın ilk beş ayında ise havalimanı 274 bin 781 yolcuyu ağırladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.