Antalya'da Tefeci Çeteye Şok Darbe! 15 Milyar TL'lik Mal Varlığına El Kondu

Antalya'da Jandarma tarafından, C.F.’nin elebaşılığını yaptığı Tefeci Organize Suç Örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. 45 şüpheli yakalanırken, değeri 15 milyar TL olan taşınır ve taşınmazlara el kondu.
Antalya'da Tefeci Çeteye Şok Darbe! 15 Milyar TL'lik Mal Varlığına El Kondu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da düzenlenen tefecilere yönelik operasyonu duyurdu. Antalya’da C.F. adlı kişinin elebaşılığını yaptığı Tefeci Organize Suç Örgütüne yönelik Jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda 45 şüpheli yakalandı. 

Değeri 15 Milyar TL Değerinde 

Operasyonlar sonucu yaklaşık 15 milyar TL değerinde; 1 adet beş yıldızlı otel (250 odalı), OSB üzerinde fabrika bulunan 220 dönümlük arazi, 3 adet apartman (18 daire), 2 adet büyük et entegre tesisi, 29 adet villa, 6 adet iş yeri, 71 adet arsa/tarla, 76 adet araç ile 4 adet şirkete 5549 Sayılı Kanun gereğince, MASAK raporuna istinaden adli makamlarca el konuldu. Ayrıca 4 ayrı şirkete ise Kayyım ataması yapılarak adli tahkikat başlatıldı. 

Antalya Merkezli 6 İlde 61 Adrese Eş Zamanlı Baskın

Operasyon Manavgat, Alanya ve Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapıldı. Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucu 650 Jandarma personelinin katılımıyla Antalya merkezli İstanbul, İzmir, Konya, Isparta ve Mersin'de 61 ayrı adrese eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Yakalanan organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; tefe faizi uygulayarak mağdurları birden fazla tefeciye borçlandırdıkları, çekleri ve senetleri şantaj, tehdit yoluyla tahsil ettikleri ve mağdurların şikâyetçi olmalarını engelledikleri, teminat olarak aldıkları çekleri ise faktoring şirketlerinden nakit paraya çevirerek, çek bedeli üzerinden yüksek oranlarda “komisyon” adı altında faiz bedeli aldıkları belirlendi.

Organize Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; 'Suç İşlemek Amacı ile Örgüt Kurmak, Tefecilik, Silahla Tehdit, Kasten Yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama' suçlarından haklarında soruşturma başlatıldı. 

Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar ile çok sayıda çek/senet, tapu, satış sözleşmesi, telefon ve bellek de bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.