Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı

Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı

Antalya'da geçirdiği kaza sonucu yüzde 98 engelli kalan genç sporla hayata bağlandı. Hedefi Avrupa Şampiyonluğu.

Antalya'da geçirdiği kaza sonucu yüzde 98 engelli kalan genç sporla hayata bağlandı. Hedefi Avrupa Şampiyonluğu.

Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı

Antalya'da amatör olarak futbol oynayan Enes Boğa, 29 Haziran 2019 tarihinde arkadaşının motosikletiyle gezintiye çıktığı sırada trafik kazası geçirdi. Kazada motosiklet sürücüsü arkadaşı hayatını kaybetti, Enes Boğa ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 

Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı 4

Yoğun bakımda 10 gün bilinci kapalı olarak yatan Boğa, bir süre hastanede tedavi gördü. Omurilik zedelenmesi geçiren ve belden aşağısını kullanamayan Enes Boğa tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Kaza sonrası psikolojik olarak büyük bir çöküntü yaşayan ve eve kapanan genç uzun süre evden dışarıya çıkamadı. Dışarıya çıktığında ise insanların kendisine bakışlarından rahatsız olan genç, anne ve babasının desteği ve bir arkadaşının önerisiyle kendi kendine yetebilmek amacıyla kollarını güçlendirmek için spor salonuna gitmeye başladı.

Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı 3

Sporla Hayata Yeniden Bağlandı

Antrenörlerinin de yönlendirmesi ile vücut geliştirme sporuna başlayan Enes Boğa, çeşitli şampiyonalara katılarak kategorisinde Türkiye şampiyonluğu ve çeşitli dereceler elde etti. 

Engeline rağmen azimle antrenmanlarını sürdüren Enes Boğa, önümüzdeki ay İstanbul'da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasından derece ile ayrılarak Avrupa'da podyuma çıkmak istediğini söyledi. 

Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı 5

Yaşadıklarını Anlattı

Spora başlamasında ailesi ve arkadaşlarının önemli bir payı olduğunu belirten Enes Boğa şunları söyledi:

"29 Haziran 2019 tarihinde geçirdiğim trafik kazası sonucu, hayatımı tekerlekli sandalyede sürdürmeye devam ettim. Omurilik zedelenmesinden dolayı yürüme kaybı yaşadım. İlk 2 yıl psikolojimi toplamak için evden dışarıya çıkamadım. İnsanların bakışları beni çok rahatsız ediyordu. Hayata tutunmam gerektiğini anladım.

Annem ve babam her daim arkamda durdukları için kendime özgüven kazandım. Kazadan 2 yıl sonra spor salonuna geldim. Özcan Kırant hocamla birlikte çalışmaya başladım. Başarıya giden yolda bana gerçekten çok büyük destekleri oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Spora başladıktan 1.5 yıl sonra ilk şampiyonama çıktım ve Türkiye şampiyonu olarak Antalya'ya döndüm. Ardından şampiyona ve yarışmalara katılmaya devam ettim. 2.'lik ve 3.'üncülük aldım. Şimdi 30 gün sonra 3-6 Nisan arasında Yalova'da düzenlenecek olan Parapleji Türkiye Vücut Geliştirme ve Gösterme Şampiyonası'nda tekrar Antalya adına yarışacağım. İnşallah burada da başarımı devam ettireceğim.

Hayatın nerden vuracağı hiçbir zaman belli olmuyor. Önemli olan hayattaki tutunacak sebepleri görebilmek ve bulabilmek. Benim hayatımda da spor, vücut geliştirme gerçekten bir özgüven oldu. Hayatımı sürdürmeye devam ediyorum. Nasip olursa Türkiye şampiyonasından sonra Avrupa'ya açılmak istiyorum. Gelen desteklerle ülkemizi, Antalya'yı Avrupa'daki yarışlarda temsil etmeyi çok isterim. Yüzde 98 engelim olabilir, ama benimde azmim ve istikrarım devam ediyor. Güzel başarılara ulaşabilmek için haftada 5 antrenmana geliyorum."

Teniste de Başarılı Olmak İstiyor

Vücut geliştirmenin yanı sıra tenisle de eğitim almak istediğini söyleyen Esen Boğa, "Bel altı felç olduğum için parapleji olarak geçiyorum. 2 yaşında parmaklarımı da traktörün kayışına kaptırdım. Üst organlarda uzuv kaybı olması gerektiğinden tenis içinde uygun olduğumu düşünüyorum. Başarmak benim için her zaman önde, öğrenmeye aç bir insan her şeyi başarabilir. Teniste de Türkiye'yi temsil etmek isterim." dedi.

Antalya'da Kazada Engelli Kaldı Sporla Hayata Bağlandı 2

Antrenöründen Büyük Destek 

Genç sporcunun Türkiye şampiyonası hazırlığında antrenörlüğünü yapan Arda Şahinoğlu da, "Enes'le bu yıl birlikte çalışıyoruz. 3-6 Nisan'da yapılacak olan Türkiye Vücut Geliştirme ve Gösterme Şampiyonası'nda birlikte olacağız. İnanılmaz azimli ve disiplindi. Sporla iç içe yaşayabilen birisi, bu yüzden Enes'le çalışmak çok keyifli bizim için. İnşallah 3-6 Nisan'da da Türkiye seçmelerinde istediğimiz başarıyı elde edeceğiz. Ve ondan sonra da Avrupa'da yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız