Antalya’da Kadın Emeği Kazanca Dönüşüyor

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kurulan Kadın Kooperatifleri Üretim ve Satış Merkezi, kadınların el emeğiyle hazırladığı doğal ve geleneksel lezzetlere ev sahipliği yapıyor.
Antalya’da Kadın Emeği Kazanca Dönüşüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü “Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” projesi kapsamında, Antalyalı kadınlar el emeği ürünlerini gelir elde edecekleri ticari ürünlere dönüştürüyor. Korkuteli’nde kadınların kullanımına açılan kooperatif merkezinde, kadınlar kendi elleriyle topladıkları meyve ve sebzeleri ayıklıyor, kurutuyor ve paketleyerek satışa hazır hale getiriyor. Kooperatif bünyesinde daha önce tek bir kadın grubunun faaliyet göstermesine karşın, ikinci kooperatifin de açılmasıyla üretim kapasitesi önemli ölçüde arttı.

antalyada-kadin-emegi-kazanca-donusuyor-1.jpg

El Emeği Ürünler Tüketici İle Buluşuyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Gıda Mühendisi olarak görev yapan Meltem Uz, “Tarhana, makarna, şehriye ve bulgur gibi ürünler yapılıyor ve vatandaşların hizmetine sunuluyor. Doğal market olarak faaliyet gösteren bölümde, mevsiminde üretilen incir, çilek, turunç ve patlıcan reçelleri satışa sunuluyor. Doğal fermantasyon yöntemiyle yapılan ev yapımı turşular ve endüstriyel kurutma işlemiyle paketlenmiş sebze-meyve ürünleri de raflarda yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Yöresel Ürünler Tercih Ediliyor

7K Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Nurten Akbaba, “Tarhanamız, Korkuteli usulüyle yapılan yöresel bir üründür. Korkuteli denildiğinde akla ilk gelen şeylerden biri de tarhanadır. Yapımında, ata tohumu olan Karakılçık buğday unu kullanıyoruz" dedi.

antalyada-kadin-emegi-kazanca-donusuyor-2.jpg

“Hem Üretime Katılıyor Hem de Aile Ekonomimize Katkı Sağlıyoruz”

ANTKOR Ekolojik Armoni Kadın Kooperatifi kurucu ortağı, emekli Ziraat Mühendisi Hayriye Alimoğlu, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği bu üretim tesisinde kadın arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Mevsiminde toplanan sebze ve meyveleri kurutarak değerlendiriyoruz. Özellikle reçel mevsiminde çilek, vişne ve kayısıdan çok lezzetli reçeller hazırlıyor; böylece hem üretime katılıyor hem de aile ekonomimize katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ürünlerimiz Tarladan Sofraya Ulaşıyor”

Hayriye Alimoğlu, “Hiçbir ürünümüz serada yetişmiyor; hormon ve ilaç kullanılmadan tarladan sofraya ulaşıyor. Böyle bir tesisi ve ekipmanları kendi imkânlarımızla kurmamız çok zor olurdu. Bu fırsatı bize sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

antalyada-kadin-emegi-kazanca-donusuyor-3.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.