Antalya’da İki İşletmede At ve Eşek Eti Tespit Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimleri kapsamında 2025 yılı Haziran ayı itibarıyla yeni bir liste yayımladı. Bu listede, insan sağlığını tehlikeye atacak şekilde taklit ve tağşiş yapılmış ürünlere yer verildi. Açıklanan verilere göre Antalya’da faaliyet gösteren iki işletmede dana eti ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi. Söz konusu etler, at, eşek veya katır eti olabileceği anlamına geliyor.
Dana Diye Satılan Kıymadan Tek Tırnaklı Eti Çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 04.06.2025 tarihinde yayımladığı “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesinde yer alan bilgilere göre, Antalya’daki “Çapan Kasap – İbrahim Çapan” adlı işletmenin hem dana kıyma hem de dana döş eti ürünlerinde tek tırnaklı et tespit edildi. Laboratuvar analizleri sonucunda bu ürünlerin içeriklerinin etikette belirtilenden farklı olduğu belirlendi.
Lahmacun Harcında da Aynı Skandal
Listede yer alan bir diğer işletme ise Antalya'daki “Başaran Etli Pide ve Börek Salonu – İlknur Şahin” oldu. Bu işletmede kullanılan pişmemiş lahmacun harcında da tek tırnaklı hayvan eti bulundu. Bu durum, halk sağlığı açısından büyük risk oluşturmasının yanı sıra tüketicinin aldatılması anlamına geliyor.
Yasal Dayanak ve Kamuoyu Bilgilendirmesi
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu verileri 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31. maddesinin 6. fıkrası uyarınca kamuoyuna açıklıyor. Bu maddeye göre, insan sağlığını tehdit eden veya tüketiciyi yanıltan gıda işletmeleri ve ürünleri toplumla paylaşılabiliyor.
Bayramda Hangi Marketler Kapalı Olacak? İşte A101, BİM, Migros ve Diğer Marketlerin Çalışma Saatleri
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.