Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Hava Durumu Tersine Dönüyor: Batı Akdeniz ve İç Kesimde Fırtına Uyarısı

Antalya'da Hava Durumu Tersine Dönüyor: Batı Akdeniz ve İç Kesimde Fırtına Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya ve çevre ilçeler için kritik hava tahmin raporunu paylaştı. Sahil kesimlerinde termometrelerin 41 dereceye kadar tırmanması bekleniyor, doğu ilçeleri için mevzii sağanak ve yüksek nem uyarısı yapıldı. Batı Akdeniz ve Antalya iç kesimlerinde fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya ve çevre ilçeler için kritik hava tahmin raporunu paylaştı. Sahil kesimlerinde termometrelerin 41 dereceye kadar tırmanması bekleniyor, doğu ilçeleri için mevzii sağanak ve yüksek nem uyarısı yapıldı. Batı Akdeniz ve Antalya iç kesimlerinde fırtına bekleniyor.

Antalya'da Hava Durumu Tersine Dönüyor: Batı Akdeniz ve İç Kesimde Fırtına Uyarısı
KAYNAK: Banu Yapar

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından paylaşılan son verilere göre, Antalya genelinde hava az bulutlu ve açık seyrederken öğleden sonra kentin doğu kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu bir gökyüzü hakim olacak.

Kent genelinde hava sıcaklıklarının sahil şeridinde 2 ila 4 derece artış göstermesi, bölgenin iç kesimlerinde ise 2 ila 4 derece azalması öngörülüyor.

Günün en yüksek sıcaklıklarının merkez ilçelerden Kepez ve Serik'te 41 dereceye kadar ulaşması beklenirken, Muratpaşa, Konyaaltı ve Aksu'da 39 derece, Kemer ve Döşemealtı'da 38 derece, Kaş ve Finike'de ise 37 derece civarında ölçüleceği tahmin ediliyor.

Doğu İlçelerine Öğleden Sonra Yerel Sağanak Uyarısı

Bölge genelinde açık hava etkisini sürdürürken Antalya'nın doğusunda yer alan bazı ilçelerde öğle saatlerinden sonra mevzii sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri öngörülüyor.

Meteorolojik değerlendirmelere göre Akseki'de hava sıcaklığının 32 derece, Alanya ve Gündoğmuş'ta 34 derece, Gazipaşa'da 33 derece ve İbradı'da 31 derece seviyelerinde seyretmesi ve günün ikinci yarısında yerel yağışların etkili olması bekleniyor.

İç kesimlerdeki diğer noktalardan Korkuteli'de termometrelerin en yüksek 30 dereceyi, Elmalı'da ise 33 dereceyi göstermesi beklenirken bu bölgelerde yağış beklenmiyor.

Yüksek Nem ve Denizlerde Fırtına Alarmı

Rüzgarın genel olarak kuzey ve batı, öğle saatlerinden sonra Antalya sahil kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Meteoroloji yetkilileri, sahil şeridinde yüksek nem oranlarının oluşturabileceği boğucu hava şartlarına, iç kesimlerde ise yüksek sıcaklık ve düşük nem riskine karşı vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Deniz ulaşımı ve balıkçılar için de kritik bir uyarıda bulunularak, rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Bodrum ile Fethiye arasında kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde, yani saatte 50 ila 75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği bildirildi. Yetkililer, ani hava değişimlerine ve denizdeki fırtınaya karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Batı Akdeniz’de Fırtına Uyarısı

Antalya Valiliği de Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını paylaştı. Kaş ile Manavgat arasında denizlerde rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına, 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 00.00’da başlayacak ve aynı gün 15.00’te sona erecek. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Başta balıkçılar ve denizciler olmak üzere bölgede bulunanların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Yetkililer, fırtına süresince deniz ulaşımında ve kıyı faaliyetlerinde risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. 

Antalya İç Kesimlerinde Fırtına Bekleniyor

Öte yandan yine Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Antalya’nın iç kesimlerinde rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esmesi öngörülüyor. Fırtına 29 Ağustos 2026 Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak ve aynı gün 19.00’da sona erecek.

Kaş, Finike, Kumluca, Elmalı, Korkuteli, Döşemealtı, Aksu, Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki ilçeleri bu durumdan doğrudan etkilenecek.

Fırtınayla birlikte ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği bildirildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle açık alanlarda ve araç kullanırken risklere karşı hazırlıklı bulunmaları gerektiği vurgulandı.

İlçe İlçe Bugün Antalya Hava Durumu

Antalya: Az bulutlu ve açık, en yüksek 40°C

Akseki: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü yağışlı, 32°C

Aksu: Az bulutlu ve açık, 39°C

Alanya: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü yağışlı, 34°C

Demre: Az bulutlu ve açık, 38°C

Döşemealtı: Az bulutlu ve açık, 38°C

Elmalı: Az bulutlu ve açık, 33°C

Finike: Az bulutlu ve açık, 37°C

Gazipaşa: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü yağışlı, 33°C

Gündoğmuş: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü yağışlı, 34°C

İbradı: Parçalı bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü yağışlı, 31°C

Kaş: Az bulutlu ve açık, 37°C

Kemer: Az bulutlu ve açık, 38°C

Kepez: Az bulutlu ve açık, 41°C

Konyaaltı: Az bulutlu ve açık, 39°C

Korkuteli: Az bulutlu ve açık, 30°C

Kumluca: Az bulutlu ve açık, 35°C

Manavgat: Az bulutlu ve açık, 38°C

Muratpaşa: Az bulutlu ve açık, 39°C

Serik: Az bulutlu ve açık, 41°C
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız