Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Halk Et’e Yoğun İlgi! 6 Ayda 125 Ton Et Satıldı

Antalya’da Halk Et’e Yoğun İlgi! 6 Ayda 125 Ton Et Satıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et Projesi, 2026 yılının ilk yarısında 45 bin vatandaşa ulaştı. Uygun fiyatlı et ürünleri sunan proje kapsamında 125 ton et satışı gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et Projesi, 2026 yılının ilk yarısında 45 bin vatandaşa ulaştı. Uygun fiyatlı et ürünleri sunan proje kapsamında 125 ton et satışı gerçekleştirildi.

KAYNAK: Bülten
Antalya’da Halk Et’e Yoğun İlgi! 6 Ayda 125 Ton Et Satıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Et Projesi, vatandaşların uygun fiyatlı et ürünlerine ulaşmasını sağlamaya devam ediyor. Artan yaşam maliyetleri karşısında ekonomik bir alternatif sunan uygulama, özellikle aile bütçelerine destek olmasıyla dikkat çekiyor.

Antalyalılar, uygun fiyatlı et ve et ürünlerine ulaşmak için Halk Et mağazalarını tercih ederken, proje her geçen yıl daha fazla vatandaşın ilgisini çekiyor.

125 Ton Et Satıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Aralık 2019 tarihinde başlatılan Halk Et Projesi, bugün Kepez, Manavgat, Serik, Alanya ve Mobil Satış Tırı olmak üzere 5 farklı noktada hizmet veriyor. 2026 yılının ilk altı aylık döneminde Halk Et satış noktalarından yaklaşık 45 bin vatandaş yararlanırken, toplam 125 ton et satışı gerçekleştirildi. Böylece proje hem uygun fiyatlı gıdaya erişimi kolaylaştırdı hem de vatandaşların bütçelerine katkı sundu.

Sucuk ve Çiğ Süt Satışları da Sürüyor

Halk Et mağazalarında yalnızca kırmızı et değil, sucuk, sakatat ve çiğ süt ürünleri de satışa sunuluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, 2026 yılı içerisinde Halk Et mağazaları ve Mobil Satış Tırı aracılığıyla toplam 1 ton 788 kilogram sucuk satışı yapıldı.

Öte yandan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği çiğ süt ürünlerinde de önemli rakamlara ulaşıldı. Halk Et mağazalarında 2025 yılı boyunca toplam 8 bin 622 litre çiğ süt satışı gerçekleştirildi.

Sakatat Ürünlerine İlgi Artıyor

Özellikle Kepez Halk Et Mağazası’nda sakatat ürünlerine yönelik talep dikkat çekiyor. Ciğer, yürek, dalak ve işkembe gibi ürünler hijyenik koşullarda ve uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Vatandaşlar, piyasa fiyatlarının altında sunulan ürünler sayesinde bütçelerini korurken, güvenilir gıdaya erişme imkânı buluyor.

“Ürünlerin Kalitesinden Memnunuz”

Halk Et müşterilerinden Bayram Bayındır, mağazadan düzenli olarak alışveriş yaptığını belirterek ürünlerin kalitesinden memnun olduğunu söyledi. Bayındır, kuşbaşı, bonfile ve antrikot gibi et ürünlerinin yanı sıra sucuk ve çiğ süt de satın aldıklarını ifade etti.

Sakatat ürünlerine de yoğun ilgi olduğunu dile getiren Bayındır, şu değerlendirmede bulundu:

“Et ürünlerinin yanı sıra sucuk ve çiğ süt ürünlerini de alıyoruz. Sakatat ürünlerini de tercih ediyoruz ancak yoğun ilgi gördüğü için kısa sürede tükenebiliyor. Ürünlerin kalitesinden oldukça memnunuz. Fiyatlar piyasa koşullarına göre oldukça uygun. Personelin güler yüzlü yaklaşımı ve hijyen koşulları bize güven veriyor. Belediyenin hizmet verdiği bir nokta olması nedeniyle gönül rahatlığıyla alışveriş yapıyoruz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız