Antalya’da Halk Ekmek Yerli Buğday Dönemine Geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki EKDAĞ A.Ş., Halk Ekmek üretiminde kullanılmak üzere Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yer alan kırsal arazilere buğday ekimi gerçekleştirdi. Bu yaz gerçekleştirilen hasatla birlikte elde edilen yerli buğdaylar, EKDAĞ Halk Ekmek fabrikasında un haline getirilerek 25 farklı çeşit ekmek üretiminde kullanılacak. Çorak ve kullanılmayan tarım alanlarının değerlendirilmesi sayesinde hem üretim artıyor hem de kent ekonomisine katkı sağlanıyor.
“En Sağlıklı Ekmek İçin Kendi Buğdayımızı Üretiyoruz”
Hasat alanında konuşan EKDAĞ A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Aydın, üretimin belediye vizyonunun merkezinde yer aldığını belirterek şunları söyledi:
“Güz döneminde ekimini yaptığımız buğdayları şimdi hasat ediyoruz. Amacımız en sağlıklı buğdayı, en uygun fiyatla halkın ekmeğine dönüştürmek. Elde edilen ürünler EKDAĞ tesislerimizde işlenerek sofralara ulaşacak. Bu yıl oldukça verimli bir sezon geçirdik.”
Tarıma Katkı, Sofraya Güvence
EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu da belediyenin tarıma yönelik desteklerinin sürdüğünü vurgulayarak, “Bu yıl bereketli bir sezon yaşıyoruz. Tarıma verdiğimiz destekler, sadece üreticilere değil tüm hemşerilerimize ekonomik güvence sağlıyor” dedi.
“Boş Araziler Ekonomiye Kazandırılıyor”
Korkuteli Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Erdoğan Şahin ise belediyenin bu uygulamasını takdir ettiklerini belirtti:
“Daha önce köylülerimizin ekemediği bu araziler şimdi üretime kazandırıldı. Bu hizmet yalnızca ucuz ekmek sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda vatana millete hayırlı bir üretim modeli sunuyor.”
Antalya Büyükşehir Belediyesi Soruşturmasında 1 Kişi Tutuklandı
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.