Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Göçmen Kaçakçılarına Nefes Aldırılmadı

Antalya'da Göçmen Kaçakçılarına Nefes Aldırılmadı

Antalya’nın da aralarında bulunduğu 81 ilde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerde 55 organizatör yakalanırken, kimlik kontrolü yapılan yüz binlerce kişi arasından 972 düzensiz göçmen tespit edildi.

Antalya’nın da aralarında bulunduğu 81 ilde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerde 55 organizatör yakalanırken, kimlik kontrolü yapılan yüz binlerce kişi arasından 972 düzensiz göçmen tespit edildi.

KAYNAK: Necdet Görkem Sucu
Antalya'da Göçmen Kaçakçılarına Nefes Aldırılmadı

Türkiye genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında geniş çaplı denetimler gerçekleştirildi. Antalya’nın da dahil olduğu 81 ilde eş zamanlı yapılan uygulamalarda, insan ticareti ve yasa dışı geçiş organizasyonlarına yönelik önemli sonuçlar elde edildi.

972 Düzensiz Göçmen Tespit Edildi

Denetimler kapsamında 9’u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Uygulamalar sırasında 431 bin 446 kişinin kimlik kontrolü yapılırken, bu kontroller sonucunda 972 düzensiz göçmen tespit edildi.

antalyada-gocmen-kacakcilarina-nefes-aldirilmadi

28 Bin Personel Görev Aldı

Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, Jandarma Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı katıldı. Operasyonlarda 28 bin 581 personel, 9 bin 109 ekip ile 5 bin 702 noktada görev yaptı.

15 Bin Alan Kontrol Edildi

Saha denetimlerinde umuma açık alanlar da mercek altına alındı. Bu kapsamda 7 bin 617 umuma açık yer, 500 terminal ve 7 bin 37 farklı nokta olmak üzere toplam 15 bin 154 alan kontrol edildi. Denetimlerin, düzensiz göçmenlerin tespiti kadar göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinin engellenmesine yönelik caydırıcı bir rol üstlendiği belirtildi.

“Emeği Geçenleri Tebrik Ediyorum”

Tespit edilen kaçak göçmenlerin geri gönderim işlemlerinin başlatıldığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız