Antalya’da esnaf kredi kooperatifi ve pazarcılar odasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonda aralarında oda ve kooperatif yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.
USULSÜZ KREDİ İDDİALARI SORUŞTURMANIN MERKEZİNDE
Soruşturma dosyasına yansıyan iddialara göre, kredi kullanma şartlarını taşımayan bazı kişilere çeşitli yöntemlerle esnaf kredisi kullandırıldığı öne sürüldü. Şüphelilerin bazı kişilere geriye dönük vergi kaydı açtırarak pazarcılar odasına üye yaptığı ve bu yöntemle devlet destekli kredilerin alındığı iddia edildi.
Ayrıca kredi işlemleri karşılığında komisyon alındığı ve ipotek işlemlerinde de usulsüzlük yapıldığı iddiaları soruşturma kapsamında değerlendiriliyor.
42 MİLYON LİRALIK KAMU ZARARI İDDİASI
Yapılan incelemelerde usulsüz işlemler nedeniyle yaklaşık 42 milyon 709 bin lira kamu zararı oluştuğu ileri sürüldü. Soruşturma kapsamında suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 75 milyon lira değerindeki taşınmaz ve mal varlığına da el konulduğu öğrenildi.
12 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyonun ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklananlar arasında Antalya Semt Pazarcılar Odası eski Başkanı Metin Bucak ile ağabeyi ve S.S. Muratpaşa Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Turgut Bucak’ın da bulunduğu öğrenildi.