Antalyalı 60 sanatçı, eserlerini kanser tedavisi gören çocukların ihtiyaçlarına kaynak yaratılması amacıyla sergileyerek, sanatın umut ve dayanışma gücünü vurguladı.

60 Sanatçı Bir Araya Geldi
Bir özel kolejin sanat galerisinde ressam olan Gonca Yazgan'ın proje koordinatörlüğünde düzenlenen 'Sanatın İyileştirici Gücü' sergisine, Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN), Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi 60 resim ve seramik sanatçısı eserleriyle katkıda bulundu.
Çeşitli kurum, dernek ve sanatçıların ortak hedefleriyle hayata geçirilen serginin açılış kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, kolejin kurucuları Hüseyin Sarı, Lara Kampüsü Müdürü Ömer Tuna, sanat ve kültürel faaliyetlerden sorumlu kurumsal iletişim müdürü Seçil Çavuşoğlu ve sanatçılar birlikte kesti.

Çocuklara Umut Işığı Olacak
Proje koordinatörü ressam Gonca Yazgan, "Sergilenen her bir eser, bir sanatçı ruhunun paylaşım arzusunu yansıtarak, zorlu bir süreçten geçen çocuklara umut ışığı olmayı amaçlıyor" dedi.
Gonca Yazgan, eserlerin sadece bu sergiyle sınırlı kalmayacağını ve ocak ayında düzenlenecek Antalya Çağdaş Sanat Fuarı'nda da özel bir bölümde sergileneceğini duyurdu. 'Sanatın İyileştirici Gücü' sergisi 5 Aralık Cuma gününe kadar açık kalacak.
10. Antalya Edebiyat Günleri’nde 'Sanat, Nereye?' Sergisi Açıldı