Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde gerçekleştirilen uygulama ve denetimlerde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. “Kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, cinsel suçlar ve hırsızlık” başta olmak üzere birçok asayiş olayına yönelik yapılan çalışmalarda toplam 196 bin 854 şahıs sorgulandı.
270 şüpheli tutuklandı
Yapılan sorgulamalar sonucunda aranan 650 şüpheli dahil olmak üzere toplam bin 900 kişi yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 270’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çalıntı araçlar ele geçirildi
Denetimlerde ayrıca 38 bin 249 otomobil ve motosiklet incelendi. Yapılan kontrollerde çalıntı, hacizli ve yakalamalı olduğu belirlenen 26 araç ele geçirildi.
Otel ve araç kiralama firmalarına denetim
Ekipler tarafından 468 geçici konaklama yeri ile 45 araç kiralama firması da denetlendi. Gerçekleştirilen kontroller sonucunda 4 işletmeye idari yaptırım uygulandı.
Kumar operasyonunda 44 kişiye işlem
“Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama” suçu kapsamında düzenlenen 8 ayrı olayda toplam 44 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Kabahatler Kanunu kapsamında ise 178 kişiye idari para cezası kesildi.
Silah ve mühimmat ele geçirildi
Yapılan arama ve uygulamalarda 39 adet ateşli silah, 259 adet fişek ve tüfek kartuşu, 9 adet kesici alet ele geçirildi.
Suç gelirlerine el konuldu
Öte yandan suç gelirlerinin aklanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Antalya dışında bulunan: 1 daire, 2 otomobil ve 500 bin TL paraya el konulduğu bildirildi.