Antalya güne orman yangınlarıyla başladı. Sabah Aksu ve Muratpaşa ilçesinde başlayan yangınların ardından Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da da orman ve makilik yangınları çıktı. Antalya Valiliği yangınlarla ilgili son durumu açıkladı.
Aksu'nun Yurtpınar, Macun, Fatih ve Kurşunlu mahalleleri ile Manavgat'ın Güzelyalı Mahallesi ve Muratpaşa'nın Güzeloba Mahallesi'nde çıkan yangınların kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildiği belirtildi. Gazipaşa'nın Doğanca Mahallesi'deki yangına müdahalenin sürdüğü de duyuruldu. Öte yandan Alanya'da da yeni bir yangın çıktı.

Antalya Orman Yangınlarında Son Durum
Aksu
Aksu İlçemizde meydana gelen orman yangınlarına 449 personel, 7 helikopter, 4 uçak ve 146 kara aracı müdahale etmiştir. Yangından etkilenen Yurtpınar, Macun, Fatih ve Kurşunlu Mahallelerinden 64 konuttan 290 kişi ve 30 büyükbaş hayvan tahliye edilmiştir. Yangından 3 konut hasar görmüştür. Yaralı ve ölü vatandaşımız bulunmamaktadır. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Manavgat
Manavgat İlçemizde meydana gelen orman yangınında 129 personel, 53 kara aracı müdahale etmiştir. Yangından etkilenen Güzelyalı Mahallesinde 3 konuttaki 10 vatandaş tahliye edilmiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Muratpaşa
Muratpaşa İlçemizde meydana gelen orman yangınında 53 personel, 26 kara aracı müdahale etmiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir.

Gazipaşa
Gazipaşa İlçemiz Doğanca Mahallesinde meydana gelen orman yangınına 124 personel, 4 helikopter, 41 kara aracı ile müdahale edilmektedir.
Açıklamanın sonunda, "Yangına canla başla müdahale eden ekiplerimize ve kahraman vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" denildi.
Alanya
Alanya Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Uğrak Mahallesi'nde 2, Elikesik, Toslak ve Güney mahallelerinde birer olmak üzere toplam 5 ayrı noktada yangın başladı. Yangınların tamamının ormanlara bitişik bölgelerde çıktığı belirtildi. Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler alevlere havadan ve karadan müdahale etti ve söndürdü. Alanya ilçesi Söğüt Yaylası'nda da saat 14.30 sıralarında orman yangını başladı. İlçe merkezinden 1,5 saat uzaklıkta bulunan yayladaki yangına karadan müdahale edilmeye başlandı.







