Antalya Vekili Kılıç’tan TBMM’de Polis İnt*harları Sorusu

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç son yıllarda gittikçe artan polis int*harlarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. 2025’in ilk 3 ayında 27 polisin int*har ettiğini belirten Kılıç, emniyet içerisindeki mobbing sorununun çözümü için çalışma olup olmadığını sordu. 3 hafta önce verilen soru önergesine henüz bir cevap gelmedi.
Antalya Vekili Kılıç’tan TBMM’de Polis İnt*harları Sorusu

Son yıllarda artan polis intiharları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, polis intiharlarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. Kılıç verdiği bilgide, “Son dönemde artan polis intiharları, ağır çalışma koşulları ve teşkilat içindeki yaygın mobbing uygulamalarının bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçtiğimiz yıl 73 polis memuru intihar ederken, bu yılın sadece ilk üç ayında 27 polis memuru yaşamına son vermiştir” diyerek soru önergesi verdi.

Antalya Vekili Kılıç’tan Tbmm’de Polis İntiharları Sorusu2

Tüm Detayları Bakana Sordu

Kılıç’ın Bakan Yerlikaya’ya sorduğu sorular şu şekilde:

“Son iki yılda intihar eden polis sayısı kaçtır? Bu intiharların sebepleri tespit edilebilmiş midir? Son iki yılda polislikten istifa eden personel sayısı kaçtır? Bu istifaların başlıca sebebi nedir?  Polis intiharlarını önlemek adına Bakanlık olarak hangi çalışmaları yapmaktasınız?  Polislerimizin çalışma saatleri ve süreleri, izinler ve ek mesai ücretleri gibi haklarını yeniden düzenleyerek, çalışma koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan bir çalışmanız olacak mıdır? Emniyet teşkilatı içerisindeki mobbing sorununun çözülebilmesi adına yeni bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?”

 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.