Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Valiliği'nden Emir Batur Albayrak'lı 30 Ağustos Filmi

Antalya Valiliği'nden Emir Batur Albayrak'lı 30 Ağustos Filmi

Antalya Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümüne özel kısa film yayınladı. Antalyalı milli yüzücü Emir Batur Albayrak’ı başrole taşıyan videoda “Yerde, gökte, denizde, bilimde, sanatta, sporda yeni zaferler” vurgusu yapıldı.

Antalya Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümüne özel kısa film yayınladı. Antalyalı milli yüzücü Emir Batur Albayrak’ı başrole taşıyan videoda “Yerde, gökte, denizde, bilimde, sanatta, sporda yeni zaferler” vurgusu yapıldı.

KAYNAK: Banu Yapar
Antalya Valiliği'nden Emir Batur Albayrak'lı 30 Ağustos Filmi

Antalya Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 103. yıl dönümünü, özel bir kısa filmle kutladı.

"Yerde, Gökte, Denizde Yeni Zaferler"

Antalyalı Milli yüzücü Emir Batur Albayrak'ın başrolde olduğu Zafer Bayramı videosunda, "Yerde, gökte, denizde, bilimde, sanatta, sporda, yepyeni zaferler' vurgusu yapıldı, "Unutmayalım ki, dünden bugüne kazanılan her zafer, elde edilen her başarı, Malazgirt'in, Sakarya'nın, Dumlupınar'ın ve büyük taarruzun bir devamıdır. Dedelerimizden emanet bu topraklarda, Türk milletinin zaferleri kesintisiz sürmektedir ve sonsuza dek sürecektir" denildi.

antalya-valiliginden-emir-batur-albayrakli-30-agustos-filmi-5.webp

Valiliğin 30 Ağustos Zafer Bayramı videosunda şu mesaj verildi:

"Zafer, 'Zafer benimdir' diyebilenindir. Başarıysa, başaracağım diye başlayarak, 'Sonunda başardım' diyebilenindir, Mustafa Kemal Atatürk.

Selçuklu Sultanı Alp Arslan kesin bir inanç ve yüksek kararlılıkla, 26 Ağustos 1071'de Anadolu'nun kapılarını Türk milletine açarak, 'Zafer benimdir' dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aynı inanç ve kararlılıkla, 26 Ağustos'ta başlatıp, 30 Ağustos 1922'de kazandığı büyük zaferle, Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olmasını sağladı. Bugün, nice mücadele ve inanç dolu zaferlerle, bizlere miras bırakılan bu topraklarda, güçlü ve büyük Türkiye için yürüyüşümüz devam ediyor. Tıpkı Alp Arslan gibi, aynı Mustafa Kemal gibi, zafer benimdir dedik.

antalya-valiliginden-emir-batur-albayrakli-30-agustos-filmi-2.webp


Yerde, gökte, denizde, bilimde, sanatta, sporda, yepyeni zaferlere, başarılara imza atıyoruz. Unutmayalım ki, dünden bugüne kazanılan her zafer, elde edilen her başarı, Malazgirt'in, Sakarya'nın, Dumlupınar'ın ve büyük taarruzun bir devamıdır. Dedelerimizden emanet bu topraklarda, Türk milletinin zaferleri kesintisiz sürmektedir ve sonsuza dek sürecektir.

El ele, gönül gönüle, inanç ve kararlılıkla. Nice büyük zaferlere, nice kutlu başarılara. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Nice büyük zaferlere, nice kutlu başarılara."

antalya-valiliginden-emir-batur-albayrakli-30-agustos-filmi-3.webp

Emir Batur Albayrak Kimdir?

Emir Batur Albayrak, 7 Haziran 2007 tarihinde Antalya'da doğdu. Emir Batur Albayrak, Antalya’da lise öğrenimine devam ediyor.

Antalyaspor Yüzme Takımı üyesi Albayrak, 2020 yılında, U13 400 m serbest stil yarışında 8:14.46 ve U13 800 m serbest stil yarışında 8:31.07 dereceleriyle yeni Türkiye rekorları kırdı. 2022'de Portekiz’in Setúbal kentinde düzenlenen LEN Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda U16 5 km açık su yarışını 1:06:41.7’lik derecesiyle kazanarak altın madalya elde etti. 3 takım arkadaşıyla birlikte yarıştığı U16 karışık bayrak yarışında da 58:55.7’lik derecesiyle bir altın madalya daha kazandı.

Aynı yıl Slovakya’nın Banská Bystrica kentinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali’nde 1500 m serbest stil yarışında gümüş madalya aldı. Romanya’nın Otopeni kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda ise 1500 m serbest stil yarışında bronz madalya kazandı. 15:15.24’lük derecesiyle kendi U16 Türkiye rekorunu geliştirdi.

Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılan 2022 Dünya Su Sporları Şampiyonası Açık Su Yüzme yarışlarında 5 km’de 20’nci, karışık takım yarışında üç arkadaşıyla birlikte 12’nci sırada yer aldı. Seyşeller’in Mahé kentinde düzenlenen 2022 FINA Dünya Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası’nda U15 5 km yarışında 49:00.70’lik derecesiyle 7’nci oldu. 4x1500 m takım yarışında ise 10’uncu sırada tamamladılar.

antalya-valiliginden-emir-batur-albayrakli-30-agustos-filmi-4.webp

2023 yılında Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası’nda 1500 m serbest stil ve 4×200 m serbest stil yarışlarında bronz madalya kazandı. Slovenya’nın Maribor kentinde yapılan 2023 Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyat Festivalinde 400 m serbest stil yarışında altın madalya kazandı ve 3:51.29’luk derecesiyle festival erkekler rekorunu kırdı.

2024 yılında Katar’ın Doha kentinde düzenlenen Dünya Su Sporları Şampiyonası’nda 400 m serbest ve 1500 m serbest yarışlarında finale kalamadı. Aynı şampiyonadaki açık su yarışlarında ise 5 km’de 18’inci, 10 km’de 27’nci oldu. Takım yarışında üç arkadaşıyla birlikte 16’ncı sırada yer aldı. 2024 Paris Yaz Olimpiyatları’na katılım kotası aldı. Olimpiyatlarda 1500 m serbest stil yarışında finale kalamadı. Albayrak çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız