Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
28°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da Trafik Kameralarından Kaçamadılar! KGYS ve PTS'den 3 Bin 830 Sürücüye Ceza

Antalya'da Trafik Kameralarından Kaçamadılar! KGYS ve PTS'den 3 Bin 830 Sürücüye Ceza

Antalya Emniyeti teknolojik takiple affetmedi. Mayıs ayında KGYS ve PTS üzerinden binlerce sürücüye ceza kesildiği açıklandı.

Antalya Emniyeti teknolojik takiple affetmedi. Mayıs ayında KGYS ve PTS üzerinden binlerce sürücüye ceza kesildiği açıklandı.

KAYNAK: Bülten
Antalya'da Trafik Kameralarından Kaçamadılar! KGYS ve PTS'den 3 Bin 830 Sürücüye Ceza

Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik birimleri mayıs ayı boyunca denetimlerde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarını aktif olarak kullandı.

Denetimler sonucunda, KGYS ve PTS üzerinden mayıs ayı içerisinde toplam 3 bin 830 trafik idari para cezası uygulandı.

Kural İhlalleri Kameralardan Kaçamadı

Şehrin dört bir yanını izleyen dijital sistemler üzerinden yapılan incelemelerde, 2026 Mayıs ayında en çok ihlal edilen kuralın kırmızı ışık olduğu belirlendi.

Antalya yollarında güvenliği tehlikeye atarak kırmızı ışık kural ihlali yapan 1786 sürücü kameralar tarafından anbean kaydedildi. Can güvenliğinin en temel unsurlarından biri olan emniyet kemeri kullanımı konusunda da sınıfta kalanların sayısı azımsanmayacak seviyede oldu. Kontrollerde emniyet kemeri kullanma kuralı ihlalinden 1467 araç sahibine yasal işlem uygulandı.

Direksiyon Başında Telefon Kullananlar Yandı

Seyir halinde cep telefonu kullanmama kuralı ihlalinden 261 sürücüye cezai işlem uygulandı, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerinin koruma başlığını usulüne uygun olarak kullanma kuralı ihlalinden 143 kişiye ceza kesildi. Diğer maddelerden de 173 ihlalin tespit edilmesiyle birlikte mayıs ayı bilançosu netleşti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız