Antalya Şoförler Odası, 2026’nın Ocak ayında seçime gitmeye hazırlanıyor. Başkan adaylarından Oğuzhan Borazan, odanın 7800 üyeye sahip olduğunu belirterek, “Şoförler odasında her partiye gönül vermiş kardeşlerimiz var.” dedi.
Seçim öncesi çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Borazan, “Hiçbir partiye ayrımcılık yapmadan her partiye aynı mesafede olma duygusuyla hareket ederek ilerlemeyi amaçlıyoruz” dedi. Her siyasi partiye eşit mesafede olduklarının altını çizen Borazan, “CHP’de bugün Büyükşehir ve Merkez İlçe belediyeleri olduğu için kendilerini ziyaret ettik” ifadelerini kullandı.
Esnafın Talebiyle Aday Oldu
Adaylık sürecinin esnafın talebiyle başladığını belirten Borazan, “Biz aday olduk çünkü taksici, nakliyeci ve kamyoncu kardeşlerimizin artık sesi duyulmak isteniyor. Eskiden bir taksi plakası üç daire alıyordu, şimdi aynı değeri yok. Global şirketler emeğimize ortak oldu, yüksek komisyonlar alıyor. Kazancımız azaldığı için, şoför bulmak zorlaştı. Odanın bugüne kadar bu sorunlara çözüm ürettiğini göremedik. Biz bu tabloyu değiştirmek için aday olduk” dedi. Borazan, “İnsanlar yeni bir yüz olsun diyerek bizi yola çıkardılar” ifadeleriyle sözlerine devam etti.
Borazan, Şoförler Odası’nın yalnızca taksicilere değil, nakliyeci ve kamyoncu esnafa da hizmet vermesi gerektiğinin önemle altını çizerek, “Taksiciye taksimetre hizmeti veriliyorsa, kamyoncuya da takograf hizmeti verilmeli, biz her meslek grubuna eşit yaklaşacağız” şeklinde belirtti.

Ortak Akılla Yönetime Vurgu
Geçmiş dönemlerde odanın “Ben yaptım oldu” anlayışıyla yönetildiğini ifadesi dikkat çeken Borazan, yeni dönemde daha katılımcı ve daha aktif bir yönetim modeli hedeflediklerini belirtti. Borazan, “Biz Şoförler Odası’nı hem ortak akılla hem de tüm esnafımıza eşi hizmet ilkesiyle yöneteceğiz. Esnafımızla birlikte hareket edeceğiz. Ayrıca bu işte 30-40 yılını tamamlamış en az 20 kişiden oluşan bir danışma meclisi kuracağız. Üç ayda bir toplantı yaparak, tecrübelerinden faydalanacağız” şeklinde konuştu.
Yurt dışı gezileri yaparak yurt dışında bu işlerin nasıl yürüdüğü ile ilgili de bir çalışma yapacağını dile getiren Oğuzhan Borazan, “Esnafımıza en iyi hizmeti nasıl vereceğimizin yollarını arayıp, bunları ortak akılla esnafımıza sunmayı planlıyoruz” diyerek düşüncelerini aktardı.

Siyasetten Uzak, Hizmet Odaklı
6 Kasım’da CHP Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Antalya Şoförler Odası Başkan Adayı Oğuzhan Borazan, siyasetten uzak, hizmet odaklı bir sivil toplum anlayışına da vurgu yaparak, “Ben Sivil Toplum Örgütleri’ne partisel bakılmasına ve ismimin herhangi bir partiyle anılmasına karşıyım. Bugün CHP Belediyesi hizmette, o yüzden tüm hizmetlerimizi CHP belediyesinden karşılamak zorundayız. Bir diğer yandan da bugün korsan taşımacılıkla mücadelede emniyet güçlerinin desteğine çok ihtiyacımız var. Bu konuda da iktidar olan partinin gücünden faydalanmak durumundayız. Biz sivil toplum örgütü olarak her partiye aynı mesafede olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bizim için önemli olan esnafa hizmettir.” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının sonunda, “Bu destekler olmasaydı aday olmaya cesaret edemezdik” diyen Borazan seçim sürecinde Antalya Havalimanı, Kundu, Lara Birlik, Boğaz ve Otogar gibi büyük taksi duraklarından güçlü destek aldıklarını belirtti.
