Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Sıcağında Sanat Molası

Antalya Sıcağında Sanat Molası

Antalya’nın kavurucu sıcaklarına rağmen seramik atölyelerinde üretim hız kesmiyor. Kadınlar, gençler ve çocuklar, ellerindeki çamurla hem stres atıyor hem de rengârenk sanat eserleri ortaya çıkarıyor.

Antalya’nın kavurucu sıcaklarına rağmen seramik atölyelerinde üretim hız kesmiyor. Kadınlar, gençler ve çocuklar, ellerindeki çamurla hem stres atıyor hem de rengârenk sanat eserleri ortaya çıkarıyor.

Antalya Sıcağında Sanat Molası
KAYNAK: Dha

Antalya’da yazın 40 dereceyi bulan sıcaklar, sanat tutkusunu engelleyemedi. Seramik sanatçısı Candan Çelikpençe Gündüz’ün Meltem Mahallesi’ndeki atölyesinde, kadınlar ve gençler gün boyu çamurla çalışarak hem yaratıcılıklarını konuşturuyor hem de keyifli vakit geçiriyor. Deniz kenarında serinlemek veya evde vakit geçirmek yerine atölyeye gelen kursiyerler, çamurun her dokunuşunda kendilerini sanata biraz daha yakın hissediyorlar.

antalya-sicaginda-sanat-molasi-camurdan-hayaller-sekilleniyor-1.jpg

Çocuk ve Gençler İçin Atölye Çalışmaları

Antalya’daki çeşitli halk eğitim merkezlerinde de seramik eğitmenliği yapan Gündüz, seramik sanatının her yaş grubundan insana hitap ettiğini vurguladı, Gündüz, "Hamur kıvamındaki çamuru içlerinden geldiği gibi şekillendiriyor, farklı formlarda dekoratif süs eşyaları üretiyorlar" diye konuştu. Özellikle çocuk ve gençler, yaz döneminde düzenlenen workshop programlarına yoğun ilgi gösteriyor. Katılımcılar, hayal gücünü kullanarak tabak, çanak, vazo ve küçük heykeller tasarlıyor.

Rengârenk Eserler Sergiye Hazırlanıyor

Atölyede temel şekillendirme tekniklerini öğrenen kadınların, ilgi alanlarına göre özel çalışmalar yaptığını vurgulayan Gündüz, "Duvar panosu, tabak, çanak, vazo, heykel gibi çok çeşitli eserler ortaya çıkıyor" dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız