Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Semalarında SOLOTÜRK İmzası: 23 Nisan’da Gökyüzü Nefes Kesti

Antalya Semalarında SOLOTÜRK İmzası: 23 Nisan’da Gökyüzü Nefes Kesti

Türk Hava Kuvvetleri’nin dünyaca ünlü akrobasi ekibi SOLOTÜRK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya semalarında unutulmaz bir gösteriye imza attı. Konyaaltı Sahili’ni dolduran on binlerce vatandaş, F-16 uçağının sınırları zorlayan manevralarını gurur ve heyecanla izledi.

Türk Hava Kuvvetleri’nin dünyaca ünlü akrobasi ekibi SOLOTÜRK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya semalarında unutulmaz bir gösteriye imza attı. Konyaaltı Sahili’ni dolduran on binlerce vatandaş, F-16 uçağının sınırları zorlayan manevralarını gurur ve heyecanla izledi.

KAYNAK: İHA
Antalya Semalarında SOLOTÜRK İmzası: 23 Nisan’da Gökyüzü Nefes Kesti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106’ncı yıl dönümü kutlamaları, Antalya’da gökyüzüne taşındı. Olbia Kent Meydanı ve Konyaaltı sahil şeridinde toplanan vatandaşlar, SOLOTÜRK’ün sergilediği yüksek performanslı gösteriyle bayram coşkusunu zirvede yaşadı. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde izlenen uçuş, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Sahilde İğne Atsan Yere Düşmedi

Gösteri saatinden çok önce alanı dolduran vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kamp sandalyeleri ve ellerinde Türk bayraklarıyla uçuşun başlamasını bekledi. SOLOTÜRK pilotunun gökyüzüne yazdığı milli gurur tablosu, binlerce kişi tarafından cep telefonlarıyla anbean kaydedildi. Alçak uçuş ve dikey tırmanış gibi zorlu manevralar sırasında sahil şeridinde büyük bir heyecan yaşanırken, motor sesinin yankılandığı her an alkışlarla karşılık buldu.

"Üzerimden Geçerken Titredim"

Gösteriye en büyük ilgiyi her yıl olduğu gibi yine çocuklar gösterdi. Kendilerine armağan edilen bu özel günde SOLOTÜRK’ü hayranlıkla izleyen minikler, pilotlara olan hayranlıklarını gizleyemedi. Gösteriyi izleyen çocuklar, "İnanılmazdı, üzerimden geçerken titredim. Hayatımda bu kadar iyi bir şey görmedim. Gelecek yıl bir daha gelmek istiyorum" diyerek mutluluklarını dile getirdi.

Korkuteli’nden Özel İzleyici

Gösteriyi izlemek için sadece Antalya merkezinden değil, çevre ilçelerden de yoğun katılım sağlandı. Engelli oğluyla birlikte Korkuteli’nden özel olarak geldiklerini belirten 54 yaşındaki Seher Leylek, "Uçak gösterisini her sene izlemeye geliriz. Çok heyecanlandım, pilotlarımızla gurur duyduk" dedi. Bir diğer izleyici Döne Karatuğ ise, "Pilotlarımızı yetiştirenlerden Allah razı olsun. Kulaklarımız uğuldadı ama bayrak sallamaktan hiç vazgeçmedik" sözleriyle yaşadığı coşkuyu paylaştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız