Ajet’in Gazipaşa–Ankara hattını sessiz sedasız iptal etmesi bölge halkını ayağa kaldırdı. Meclis kürsüsünden iktidara seslenen CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, doluluk oranları yüksek olan hattın kapatılmasının binlerce insanı 8 saatlik kara yoluna mahkûm ettiğini vurguladı.
CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Gazipaşa Havalimanı ile Ankara arasındaki uçuşların durdurulmasına tepki gösterdi. Yaklaşık 2,5 ay önce iptal edilen hattın bölgedeki geniş bir coğrafyayı doğrudan etkilediğini belirten Kaya, ulaşımda yaşanan mağduriyetin boyutlarını verilerle paylaştı.
Gazipaşa Devlet Hastanesi’nin 2025 Bilançosu: Binlerce Ameliyat, Yüz Binlerce Başvuru!
Aykut Kaya’dan Finike’de Mermer Ocağı İsyanı
Vekil Aykut Kaya’dan Expo Çıkışı: "2 Milyar Dolar Çöpe Gitti!”
Aykut Kaya’dan Kumluca İçin Çağrı: “Dereler Islah Edilmeli, Kamulaştırma Bedelleri Ödenmeli”
Doluluk Oranlarına Rağmen İptal Kararı
Vekil Kaya, söz konusu uçuş hattının uçuş saatlerindeki elverişsizliğe rağmen yüksek talep gördüğünü ifade etti. Paylaşılan verilere göre, hattın yaz aylarında %90, kış aylarında ise %65 doluluk oranına ulaştığı kaydedildi. Bu verilere rağmen seferlerin tamamen durdurulması, bölge ulaşımında ciddi bir boşluk yarattı.
Geniş Bir Bölge Mağdur Oldu
Antalya Milletvekili Aykut Kaya, uçuş iptallerinin yalnızca Gazipaşa ve Alanya ile sınırlı kalmadığını, kararın komşu illerin sınır bölgelerini de içine alan geniş bir havzayı ulaşım çıkmazına sürüklediğini belirtti. Kaya, bu karardan olumsuz etkilenen bölgeler arasında Antalya’nın doğu ilçelerinin yanı sıra Mersin’in Anamur ve Bozyazı ile Karaman’ın Ermenek, Taşkent ve Sarıveliler ilçelerinin de bulunduğuna dikkat çekti.
Hattın kapatılmasıyla birlikte bölgedeki öğrenci, esnaf, çalışan, hasta ve ziyaretçilerin büyük bir mağduriyet yaşadığını vurgulayan Kaya, binlerce vatandaşın kışın zorlu yol koşullarında 7-8 saat süren kara yolculuğuna mahkûm edildiğini ifade etti.
Havalimanı İmajı Tehlikede
Hattın kapatılmasının Gazipaşa Havalimanı’nın prestijine zarar verdiğini savunan Kaya, bu durumun bölgeye yeni sefer planlayan diğer havayolu şirketlerini de olumsuz etkilediğini belirtti. Kaya, çözüm önerisi olarak şu ifadeleri kullandı:
"Haftada 5 gün olan seferler, tamamen iptal edilmek yerine haftada 2 güne düşürülebilir ve saatleri daha uygun hale getirilebilirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kış aylarında teşvikler vererek bu hattın açık kalmasını sağlamalıdır."